PREDSEDNIK OPŠTINE OTKRIO: Taksisti dovoze grupe migranata u Šid

migranti YT YT

Izvor: You Tube, print screen

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović kaže da je situacija u Šidu daleko bezbednija od dolaska pripadnika Vojske Srbije koji obezbeđuju tri prihvatna centra za migrante na teritoriji te opštine, a da je u prethodna 24 sata zabeležno više od 50 incidentnih situacija.

On je za rekao da su u prethodna 24 sata pripadnici Vojske u saradnji sa pripadnicima MUP zatekli migrante van prihvatnih kampova i van mesta predviđenih za njihovu redovno kretanje, a da je u toku noći bilo nekoliko manjih incidenata i da je zabeleženo da su pojedini taksisti sa vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili grupe migranata u Šid.

Naveo je da su brzim intevrencijama bezbednosnih snaga ti migranti vraćeni u prihvatne centre gde su zadržani.

Semenović je rekao da su migranti bili bez zaštitnih maski i da opravdano strahuje da bi zbog toga mogla da se pogorša epidemiološka slika na teritoriji cele opštine Šid.

Podsetio je da su građani Šida u prethodnih sedam dana imali određenih problema zbog migranata, ali da je u prethodna dva dana, kada su po naredbi vrhovnog komandata Aleksandra Vučića u Šid došli pripadnici Vojske Srbije, osetno poboljšana bezbednost.

Vučić je mere u Šidu naložio na osnovu bezbednosnih procena nadležnih službi i zahteva građana Šida, kako bi se obezbedio mir i bezbednost građana.

Izvor: Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pre 27. godina Boško Brkić i Admira Ismić su ubijeni na Vrbanja Mostu, pokušavali su da pobegnu iz Sarajeva.

Da u našem narodu pokojnik mora da se isprati na onaj svet kako dolikuje, i pored pandemije korona virusa, potrvđuje sahrana Gorana Zjačića (45) u Bačkom Brestovcu, koja je okupila nekoliko stotina ljudi i pored zabrana javnog, organizovanog okupljanja za više od 10 ljudi.

Brojni umetnici i radnici u kulturi, njih 227, do sada su svojim potpisima podržalo lekare udružene u grupu “Ujedinjeni protiv kovida” koji traže smenu članova Kriznog štaba i osnivanje novog i pozvali su svoje kolege da im se pridruže.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета