Poezija ministra Ljajića: "Sedi kući i savi se"

rasimpesma

Foto: Tanjug

Tekst za pesmu "Sedi kući i savi se", kojom se građani pozivaju da poštuju mere Vlade Srbije i Kriznog štaba koje se odnose na prevenciju širenja virusa korona, napisao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Pesmom i spotom koji je sniman u Novom Pazaru, Ljajić je apelovao na sve građane da ostanu kod kuće jer je to trenutno najvažnije. U Novom Pazaru inače se od davnina nestašnoj deci govori "savi se", što znači da treba da se umire.

-Pesma je namenjena mlađim ljudima jer oni nešto manje poštuju te mere. Ovo je jedan od načina da apelujemo na njih, ali i na sve ostale građane- rekao je Ljajić.

On je naglasio da je veoma važno da sve javne ličnosti uzmu učešće u kampanji koja za cilj ima da se pozovu građani da ostanu kod svojih kuća.

Ljajić je pre nekoliko godina napisao tekst za pesmu "Balada o majci" koju je otpevala Ana Bekuta. Nekoliko tekstova napisao je i za Halida Muslimovića. Ljajić trenutno radi i na sevdah operi koju bi trebalo da režira Jug Radivojević.

Izvor: Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prvi plodovi jagode iz plastenika ove godine već su obrani, kvalitet ploda je zadovoljavajući, a cena kilograma ovog voća na početku sezone je 300 dinara.

Председница Владе Ана Брнабић одржала је састанак на којем је упозната са тренутном ситуацијом у вези са мигрантским кретањима и координацијом рада државних органа, саопштено је из њеног кабинета.

Elektronski upis prvaka u osnovne škole počeo je danas, a premijerka Ana Brnabić istakla je da je to važna stvar kojom država pokazuje brigu prema građanima, pre svega prema roditeljima.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone