Od svih zatvora, korona još samo u Zabeli

zabela, kpu

Foto: kpu.edu.rs

U požarevačkom zatvoru Zabela 71 osuđenik do sada je dobio dva negativna rezultata na korona virus i svi se vode kao zdravi, dok je još njih 10 u izolaciji i čeka negativne rezultate, kažu za Tanjug u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Od ovih 10, petorica već imaju jedan negativan rezultat, a čekaju se rezultati drugog kontrolnog testa koji će stići do kraja ove sedmice.

Sledeće sedmice će biti testirano još pet osuđenika koji takođe imaju već jedan negativan rezultat na Covid-19.

Ovih 10 osuđenika će biti u izolaciji od drugih osuđenika do dobijanja rezultata drugog testa, napominju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i dodaju da su osuđenici, njih 71 koji imaju dva negativna testa na koronu vraćeni u paviljon u kome su i ranije bili smešteni.

Trojici osuđenika, koji su ranije bili pozitini na korona virus je istekla kazna i oni više nisu u nadležnosti Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava ističe da lica kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona u najvećem broju nisu imala nikakve simptome, kao i da ih nemaju i dalje.

Oni se dobro se osećaju i izolovana su sve vreme od drugih osuđenika, pod pojačanim medicinskim nadzorom i njihovo stanje se i dalje prati.

Reč je o osuđenicima u poluotvorenom odeljenju u jednom paviljonu koji je, u skladu sa zakonom, odvojen od drugih paviljona u Zabeli.

U okviru sistema izvršenja krivičnih sankcija, od ukupno 29 penalnih ustanova, samo je u aprilu u Zabeli, potvrđeno prisustvo virusa korona kod osuđenika.

(Izvor: Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Sveštenik pozvao vernike na svetu pričest uprkos preporukama vlade

Vlajku J. (43) iz Banatskog Novog sela, koji je optužen za obljubu zloupotrebom položaja i iskorišćavanje svoje maloletne ćerke za pornografiju, preti do 15 godina robije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone