Migranti šiju zaštitne maske za srpske radnike

Izvor: You Tube, print screen

EU info centar saopštio je da su migranti i izbeglice u prihvatnim centrima koje je opremila Evropska unija ponudili pomoć u borbi protiv koronavirusa.

-U prihvatnim centrima, u Bujanovcu i Adaševcima, i u azilskom centru u Krnjači, čije funkcionisanje pomaže Evropska unija, migranti šiju zaštitne maske za radnike javnih službi Srbije- stoji u saopštenju.

Pozivajući se na Komesarijat za izbeglice, navodi se da migranti šiju maske od pamučnog platna koje mogu da se iskuvavaju i da se iznova koriste pa se u prihvatnom centru u Bujanovcu dnevno sašije oko 40 ovakvih zaštitnih maski.

U pismu Vladi Srbije, kako prenosi EU info centar, migranti su poručili da virus ne pravi razliku između građana i izbeglica.

-Za čovečanstvo, stojimo jedni uz druge u zajedničkoj borbi protiv virusa korona- piše između ostalog u pismu.

Prihvatni centri i azilski centri u kojima su smešteni migranti opremljeni su i funkcionišu zahvaljujući pomoći Evropske unije, koja je, kako se navodi, najveći donator u Srbiji za upravljanje migracijama.

Od 2015. godine, uz povećane mešovite migracione tokove u Srbiju EU je donirala više od 117 miliona evra državnim institucijama, lokalnim samoupravama, međunarodnim organizacijama i organizacijama civilnog društva i drugim korisnicima, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета