Linta uputio apel Ani Brnabić: I izbeglice da dobiju 100 evra pomoći

lintawiki

Foto: Medija centar

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je pismo predsednici Vlade Ani Brnabić sa molbom da oko 26.000 građana Srbije koji imaju izbegličku kartu takođe dobiju 100 evra pomoći od države.

Linta u pisanoj izjavi navodi da ga je poslednjih dana zvao veliki broj proteranih Srba iz Hrvatske i Federacije BiH koji imaju boravište na teritoriji Srbije. Oni nemaju još uvek prebivalište i ličnu kartu već status izbeglice i izbegličku legitimaciju zbog toga što još uvek nisu rešili svoja imovinska i druga pitanja u Hrvatskoj ili u Federaciji BiH.

Zbog toga nemaju pravo na pomoć države od 100 evra, koju ostvaruju svi punoletni građani i veoma su nezadovoljni i ogorčeni i zbog toga se osećaju kao građani drugog reda, navodi Linta.

Očekuje da Vlada Srbije pronađe način da i građani sa izbegličkom kartom budu obuhvaćeni ovom merom.

Podseća da su proterani Srbi najveće žrtve na prostoru bivše Jugoslavije i dobijanjem 100 evra pomoći od države bi bili izjednačeni sa svim ostalim građanima Srbije.

Njima bi takođe trebalo omogućiti da se prijave putem portala Uprave za trezor ili putem kontakt - centra, dodaje Linta.

 

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lekari Instituta „Dedinje“ u jednom danu operisali su četiri teška slučaja rascepljene aorte, što je jedno od najtežih i najrizičnijih kardiohirurških operativnih zahvata, i zbrinuli sedmoro pacijenata sa akutnim infarktom srca.

Иако је закорачио у десету деценију живота, чувар српског војничког гробља Зејтинлик, Ђорђе Михаиловић (91), кога сви зову чика Ђорђе, и даље је посвећен свом послу и одан палим борцима.

Jubilarni 60. Sabor trubača biće održan od 6. do 9. avgusta, potvrdio je danas predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, dodajući da se takmičarski program vraća na stadion.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone