LEPA VEST: Korona testove radiće i Zavod za biocide u Beogradu

laboratory 281- Pixabay

Фото: Pixabay

U ovojj laboratoriji obaviće se hiljadu testova nedeljno

Laboratorija Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju u Beogradu tokom ove nedelje biće sertifikovana i počeće da radi testove za utvrđivanje infekcije novim virusom korona, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, u toj laboratoriji radiće se hiljadu testova nedeljno, a to će omogućiti da bude povećan broj ljudi koji se testira.

– Laboratorija Zavoda već postoji i radi testove za krpelje i drugu vrstu insekata. Zahvalan sam direktorki Zavoda koja je uradila ogroman posao da laboratorija počne da radi i testove za koronu – rekao je Vesić.

Osim toga, Vesić je najavio da sutra počinje i dezinfekcija međublokovskih površina u Beogradu hlorom.

(Izvor: Blic)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svetski igrači mogli bi da iskoriste pandemiju korona virusa da preoblikuju svet, bez rata, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

V.D. Direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

Akcijom Pet minuta gromoglasne tišine novinarska udruženja i sindikati pozivaju svoje kolege da se suprotstave učestalim političkim i ekonomskim pritiscima

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone