Komesarijat za izbeglice osudio incident u Obrenovcu: Prekinite sa antimigrantskom kampanjom

Izvor: You Tube, print screen

U saopštenju komesarijata za izbeglice i migracije se navodi da je Srbija dobra zemlja dobrih ljudi, koja je uspela, kao malo ko u okruženju i šire, da spreči da se opasan virus raširi i među ovom populacijom.

Komesarijat za izbeglice i migracije osudio je incident u prihvatnom centru za migrante u Obrenovcu. Njihovo saopšenje glasi ovako:

"Komesarijat za izbeglice i migracije najoštrije osuđuje nasilnički upad automobilom u punoj brzini u Prihvatni centar u Obrenovcu. Pukom srećom niko nije stradao. Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim, napadima na migrante i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je i dovela do ovog incidenta.

Komesarijat podseća da svi migranti u Srbiji, koji su od uvođenja vanrednog stanja izolovani u centrima, žele samo jedno, a to je da što pre napuste Srbiju. Aposurdno je da to isto žele i oni koji ih svakodnevno napadaju na društvenim mrežama. Zbog pandemije koronavirusa njihov nastavak puta ka Zapadnoj Evropi je bio privremeno onemogućen. Karantin je ispunio svoj cilj, jer niko među njima nije zaražen koronavirusom, a centri su zdravstveno bezbedni jedino u Srbiji.

Srbija je dobra zemlja dobrih ljudi, koja je uspela, kao malo ko u okruženju i šire, da spreči da se opasan virus raširi i među ovom populacijom. Komesarijat se zahvaljuje Ministarstvu odbrane, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu zdravlja, svim lokalnim samoupravama i partnerima koji su nam pomagali da ovaj težak zadatak uspešno obavimo.

Komesarijat očekuje da se konačno prestane sa antimigranstkom kampanjom i da Srbija nastavi da pokazuje svoje pravo lice, kakvo je oduvek imala."

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета