Kolona migranata sa rančevima na leđima krenula niz Dunav

migrantimaskeyt

Foto: youtube/printscreen

Ni malo prijatan prizor zabeležen je u petak oko 19 časova na nasipu uz Dunav, u pravcu ka Lavaču. Nekoliko desetina migranata, u koloni, noseći rance na leđima, uputilo se nasipom nizvodno, u pravcu Bogojeva, Velikog Salaša, Lavača ili već nekog dogovorenog mesta bliže reke.

 U tišini, vojnički, gazili su sigurnim koracima, ostavljajući utisak kao da tačno znaju gde i kojim putem treba da idu.

-Teško je poverovati da idu nasumice. Po njihovim brzim, vojničkim koracima, dalo bi se reći da jako dobro znaju gde idu i u koliko sati treba tamo negde da stignu. Isto kao što se da pretpostaviti da im je poznat sledeći korak koji će, sa tamo nekim, preduzeti. Verovatno, preko Dunava - zaključuje sagovornik, koji je, uživo, ispratio ovu kolonu mladih ljudi.

I potvrdio je ono što se u više navrata moglo videti, Da su u pitanju mladi i zdravi ljudi, starosti između 18 i 25 godina. Sa punom opremom za dugo putovanje i snalaženje u raznim uslovima.

Na ovaj korak, pretpostavlja sagovornik, su neko vreme čekali u šumarcima u delu između Romskog naselja i Ciglana. Verovatno su i primećeni, ali se o tome ćutalo. Danas su odlučili da krenu dalje. U velikoj grupi, bez straha da će biti primećeni i vraćeni. Možda i zbog prećutne saglasnosti nadležnih?

 

(Izvor: apatinskenovine.rs)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Viši sud u Beogradu saopštio je danas da nisu istiniti navodi pojedinih štampanih medija da prošle sedmice nije održano nijedno zakazano suđenje zbog zabrane okupl?anja više od petoro lica u zatvorenom prostoru, kao i da zbog veličine sudnice nije moguće obezbediti da razmak između prisutnih učesnika u postupku bude veći od dva metra.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da nema mesta kalkulacijama i polemici u vezi s derivacionim mini-hidroelektranama u zaštićenim područjima i dodao da je još jedan argument protiv njihove izgradnje i činjenica da Srbija u regionu Balkana ima najmanje površinskih autohtonih voda.

Do sada sve trudnice i bebe negativne na virus korona

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета