ЈУТКА ЈЕ КЛАСИЧНА КАБАДАХИЈА

poverenica

Foto: youtube

Повереница за равнопавност Бранкица Јанковић изјавила је да случај Марије Лукић недвосмислено показује колико је жени у малој средини тешко да иступи и каже када су јој права угрожена, као и да је бивши председник општине Брус Милутин Јеличић којем се суди за сексуално узнемиравање "класичан пример патријархалног обрасца понашања у свом најгорем облику".

"Она је, са једне стране, жртва локланог моћника, такозваног Јутке, а са друге стране изложена је и манипулацији у политичке сврхе", рекла је Јанковић, за нови број недељника НиН.

Како је навела, Јеличић је у политици "скоро 20 година и ником није пало на памет да се раније позабави његовим ликом и неделом".

"То је оно са чим се суочавају жене на локалу, али мора се признати да је њена борба, без обзира на све пратеће негативне појаве, пробудила женску солидарност и скренула пажњу на велике проблеме жена у погледу сексуалног узнемиравања које иначе ретко пријављују обесхрабрене и недовољно оснажене из разних разлога", рекла је Јанковић.

Јанковић је рекла како су те жене "предуго биле ућуткиване, слањем поруке да има ствари о којма је боље да не говоримо" и да се нада да ће "после овог случаја таква понашања бити јавно осуђивана и да ће све више жена да пријављује сексуално узнемиравање".

"Једини начин да поправљамо ствари у друштву је да о томе говоримо и изналазимо најадекватније решење, а не да стављамо ствари под тепих и чекамо да прође", рекла је Јанковић.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlasnika ružičaste televizije optužuju da krši odluku vlade

Од уторка су обустављени сви поласци и доласци аутобуса између Београда и градова ове две државе, а тако ће бити до даљег, кажу у управи Београдске аутобуске станице

Министарство просвете спремиће нове датуме полагања у зависности од ситуације са корона вирусом

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета