ЈУТКА ЈЕ КЛАСИЧНА КАБАДАХИЈА

poverenica

Foto: youtube

Повереница за равнопавност Бранкица Јанковић изјавила је да случај Марије Лукић недвосмислено показује колико је жени у малој средини тешко да иступи и каже када су јој права угрожена, као и да је бивши председник општине Брус Милутин Јеличић којем се суди за сексуално узнемиравање "класичан пример патријархалног обрасца понашања у свом најгорем облику".

"Она је, са једне стране, жртва локланог моћника, такозваног Јутке, а са друге стране изложена је и манипулацији у политичке сврхе", рекла је Јанковић, за нови број недељника НиН.

Како је навела, Јеличић је у политици "скоро 20 година и ником није пало на памет да се раније позабави његовим ликом и неделом".

"То је оно са чим се суочавају жене на локалу, али мора се признати да је њена борба, без обзира на све пратеће негативне појаве, пробудила женску солидарност и скренула пажњу на велике проблеме жена у погледу сексуалног узнемиравања које иначе ретко пријављују обесхрабрене и недовољно оснажене из разних разлога", рекла је Јанковић.

Јанковић је рекла како су те жене "предуго биле ућуткиване, слањем поруке да има ствари о којма је боље да не говоримо" и да се нада да ће "после овог случаја таква понашања бити јавно осуђивана и да ће све више жена да пријављује сексуално узнемиравање".

"Једини начин да поправљамо ствари у друштву је да о томе говоримо и изналазимо најадекватније решење, а не да стављамо ствари под тепих и чекамо да прође", рекла је Јанковић.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Reditelj Dragoslav Bokan napisao je potresno status o pokojnom Radanu Džodiću. On je u svom statusu preneo neke od detalja iz života velikog doktora.

Одборници градске скупштине у четвртак одлучују о преузимању минибус линија од стране приватних превозника. Јавно-приватно партнерство треба да се склопи на период од десет година.

Na Ski-centru Tornik, na Zlatiboru, zvanično je otvorena letnja turistička sezona, tokom koje će gostima biti ponuđeni različiti sadržaji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone