Heroj iz Pazara: Vatrogasac sprečio veliko širenje požara

vatrogasacnovipazar

Foto: Tanjug

Vatrogasac Almir Plojović, zajedno sa kolegama, rizikovao je život da bi sprečio da se požar koji je izbio u jednom stanu u Novom Pazaru proširi na celu zgradu. U kakvoj je opasnosti Plojović bio govori i to što mu je vatrena stihija istopila opremu.

Vatrogasci i meštani novopazarskog naselja Lug rizikovali su živote kako bi sprečili da se požar proširi na celu zgradu i ne izazove mnogo teže posledice, a posebno se istakao vatrogasac Almir Plojović.

Požar je izbio u nedelju u stanu na četvrtom spratu, a u njemu je život izgubila H. T. (75).

Kako ističu očevici i brojni stanari koji su pomagali vatrogascima i evakuisali starije i bolesne, u gašenju vatrene stihije posebno se istakao vatrogasac Almir Plojović, koga su novopazarski mediji proglasili za „heroja dana“.

Plojović je bez razmišljanja ušao u vatru, rizikujući da iz nje nikada ne izađe.

-Situacija je bila toliko rizična i nebezbedna da se kompletna zaštitna oprema ovog vatrogasca istopila. Srećom, zahvaljujući Plojovićevoj hrabrosti i umešnosti, on je iz vatrene stihije izašao nepovređen. Sa kolegama i stanarima doprineo je da se vatra brzo ugasi i da se požar ne prenese na celu zgradu- kaže jedan od očevidaca.

On naglašava da je prilikom gašenja bilo još heroja, koji su i ranije u sličnim situacijama, a posebno u nedelju, pokazali da u ovom gradu ima mnogo hrabrih ljudi koji su spremni da rizikuju svoj život da bi pomogli drugome.

Izvor: Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić najavila je da će pozvati ministra zdravlja Zlatibora Lončara i epidemiologa Predraga Kona kao svedoke odbrane ukoliko tužilaštvo ostane pri nameri da proces protiv nje zbog navodnog iznošenja neistina i širenja panike, okonča na sudu.

Neizvesnost koliko će vanredno stanje, izolacija i ograničeno kretanje trajati, kao i strah od još dužeg policijskog časa, drastično su povećali potražnju za vikendicama i kućama sa dvorištem, naročito u okolini Beograda i Novog Sada.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izrazio je zahvalnost ogromnoj većini Beograđana koji su ispoštovali ovu, do sada najdužu, zabranu kretanja i izrazio uverenje da će ukoliko se zadrži disciplina sve brzo proći.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone