Evo kako će po hronologiji izgledati popuštanje mera

todorublazavanje

Foto: Tanjug

Prema današnjoj odluci kriznog štaba ublažavaju se mere donete u borbi protiv korona virusa. Od danas, 28. aprila, parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se nalaze u njima moraju biti na odgovarajućem rastojanju.

Od danas dozvoljeni su treninzi na otvorenom.

-Videćemo naknadno šta se može učiniti za sportove na zatvorenom, vrlo brzo će biti doneta i ta odluka- saopštio je epidemiolog Branislav Tidorović.

Od 4. maja omogućava se gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, a od 8. maja u Beogradu i Nišu uz zabranu korišćenja klima uređaja.

Takođe, od 4. maja železnički i drumski međugradski saobraćaj mogu da se odvijaju uz poštovanje svih pravila. Počeće da rade i restorani i kafići na otvorenom uz poštovanje distance, a u zatvorenom uz poštovanje svih mera zaštite. Od 8. maja mogu početi sa radom tržni centri.

-Od 11. maja počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama. Time smo hteli da izađemmo u susret rodteljima koji nemaju gde da ostave decu a koji moraju da rade- dodao je Tiodorović.

Tiodorović je naglasio da su dobro vagali prilikom donošenja odluke o ublažavanju mera.

-Može se desiti da nakon ovoga kada budemo procenjivali epidemiološku situaciju i ocenimo da nešto nije dobro da se vratimo ponovo na staro- poručio je Tiodorović i istakao da se ublažavanje sprovodi u celoj Evropi.

Izvor: Jug media

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Srpska pravoslavna crkva i vernici proslavljaju mladog Svetog Nikolu, dan kada su mošti najčešće slavljenog i omiljenog svetitelja u našem narodu, prenete iz Likije u Bari. Slave ga mnoga mesta i porodice kao malu slavu, zavetinu ili preslavu.

Ovih dana društvenim mrežama kruži još jedan poziv u protest protiv 5G mreže.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) na spisku do sada poznatih simptoma infekcije virusom korona upozorava na još tri simptoma koji su odlika kovida-19

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone