ЧУВЕНО СРПСКО-НЕМАЧКО ПРИЈАТЕЉСТВО: Вучић довео своје "немачке другаре" Келера и Мелера да отворе "дивну породичну фабрику"; А неки су му се смејали...

angela merkel i aleksandar vucic News1 Dado Djilas

Извор: АМГ д.о.о., Фото: Дадо Ђилас

Председник Србије Александар Вучић захвалио се немачком инвеститору Форвек што су дошли да инвестирају у Чачак, у фабрику која ће запошљавати 1.000 радника.

"Једно велико хвала за све што сте учинили да би Форвек био у Србији, дивну породичну фабрику добијамо у Чачку, не сећам се да је у претходних 45 година било оваквог погона и директне стране инвестиције", навео је Вучић приликом полагања камена темељца.

Компанија "Форверк унд Зон" ће у индустријској зони у Прељини направити погон на шест хектара и запослити раднике на производњи резервних делова за аутомобилску индустрију. Инвестиција је вредна око 50 милиона евра.

"Хиљаду људи који ће овде да раде неће само да обезбеде егзистенцију за својих 1.000 породица, то ће много да значи за путеве, паркове, инфраструктуру у Чачку и за цео Моравички округ, и за Горњи Милановац и за Лучане и за Ивањицу. Значиће и да ће мање оптерећење бити на држави Србији која ће мање да плаћа за њихову одрживост", навео је Вучић.

Вучић је истакао да су му се неки смејали кад је говорио "нашим пријатељима немцима кад дођу код нас да не размишљају о другима и да ћемо им дати 5 до 10 одсто боље услове од њих. Ево их наши пријатељи Келер и Мелер, њима није било смешно".

Председник Србије је казао да доноси још једну лепу вест а то је да ће пре краја године бити потписан уговор за Моравски коридор, Чачак-Краљево-Трстеник-Крушевац-Ћићевац-Појате.

"Од 45’. су људи говорили неће из одређених разлога да напаве добре путеве кроз централну Србију, па су дошли неки који су говорили стално следеће године, па су онда дошли оне које вређају сваки дан а они изградише путеве и доведоше фабрике", навео је Вучић.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

”Манастири су осматрачнице српске савести”

Sveštenik Nenad Ilić izneo je brojne kritike na račun ponašanja vrha SPC-a i vlasti u Srbiji zbog načina rešavanja krize oko korone. On smatra da je vrh crkve previše povezan sa vlastima i da je zabrana pričešća skandalozna.

Na kraju, niko u Srbiji od vakcine nije prohodao unatraške, ali je zato država nuspojave osetila "u svom džepu" i sada odlučno pokazuje da takve ubode ne prašta.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone