Cepa drva, trči, kosi, piše stihove,komponuje: Ljubica je superbaka (VIDEO)

Ljubica Nikolic YtPsC

Foto: Youtube/Printscreen

Napunila je devedeset pet leta, Ljubica Nikolić iz sela Gornji Banjani oseća se kao da joj je pola veka manje.

Ova starica živi sama, obavlja sve poslove u kući i van nje. Ne libi se da teškom kofom dohvati vodu sa dna bunara ili da pokosi travnati put koji vodi do njene trošne kuće.

- Još uvek mogu sve sama i da pokosim, iscepam drva, ali i da potrčim ako treba. Znam da neki moji vršnjaci ne mogu da ustanu iz kreveta, a ja sam uvek bila aktivna i nisam se predavala. Unuci me često zovu da potrčim sa njima, da provere da li ja to stvarno mogu ili se šalim. Kad uhvatim sprint, ostanu u čudu, rekla je ova superbaka.

Bez supruga je ostala pre 30 godina, a dalje je nastavila sama. U slobodno vreme koje u ovim godinama ima na pretek, svira usnu harmoniku i piše pesme. Pa se iz kuće na obroncima Rajca često čuju umilni zvuci. Visprena starica često zna i da se našali na svoj i račun svojih godina.

- Matora sam, matora, ali volim da živim. Dok poslednji dinar imam neću da se smirim. Matora sam kao svaka baba, ali sam srećna što sam čukunbaba, napisala je Ljubica ove stihove.
U njenoj malenoj kući sve podseća na neka stara vremena, sve je čisto i utegnuto kao da je mlada domaćica ili tek pridošla nevesta.

Zbog njene smirenosti i blage naravi, muž joj je često govoro da će živeti 100 godina, pa izgleda da će se njegovo proročanstvo i obistiniti. Potomci obožavaju baku Ljubicu, pa se kod nje najčešće svi zajedno okupljaju i kažu da niko ne pravi tako ukusnu proju i pitu, kao ona.

(Izvor. Rina/B92/Sputnik)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za Mađare je bio nacionalni heroj. I danas se po njemu nazivaju ulice i trgovi, a poštuje se kao jedan od 13 revolucionarnih vođa i čovek koji se borio za nove ideje na kojima je ova država i nastala. Za Srbe, u pitanju je izdajnik koji je sopstveni narod “zavio u crno”.

Nevreme praćeno jakim pljuskom zahvatilo je pre dva dana Trstenik. Za kratko vreme pala je velika količina kiše, a najteže je bilo u naselju Pejovac, gde su ulicama tekli potoci, koji su na pojedinim mestima nosili parkirane automobile.

Bračni par Borisav i Biljana Savić, kojima je Ministarstvo za rad danas vratilo trogodišnju usvojenu ćerku, a koja im je pre desetak dana oduzeta zbog proceduralne greške tokom postupka usvajanja, kažu da će svu svoju pažnju i ljubav usmeriti ka ćerki, koju su uprkos svim preprekama, uspeli da vrate u roditeljski dom.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone