Beogradski komunalci od sada čiste grad na električnim trotinetima

komunalci,-beoinfo

Foto; Beoinfo

Komunalni radnici će od danas ulice prestonice čistiti brže i efikasnije uz pomoć novih, modernih elektro-trotineta koji su opremljeni sredstvima za čišćenje, ali i pranje pešačkih zona.

Kako je navedeno u saopštenju JKP “Gradska čistoća”, osim elektro-trotineta nabavljeni su i dodatni elektro-usisivači čime će komunalnim radnicima biti znatno olakšan rad jer će za isto vreme moći da očiste veću površinu.

Direktor JKP “Gradska čistoća“ Marko Popadić je rekao da komunalni radnici obavljaju težak i odgovoran posao.

“Ti vredni ljudi, dnevno prelaze peške dosta kilometara čisteći trotoare i pešačke zone, a sada će im elektro-trotineti ne samo olakšati posao, već ih učiniti i mnogo bržim”, rekao je on.

Naveo je da su trotineti 100 odsto ekološki, jer ih pokreće elektro-motor i baterija koja se puni na struju, te dodao je za sada obezbeđeno 12 trotineta.

“Verujem da će ubrzo dati dobre rezultate i tek tada ćemo odlučivati o eventualnom povećanju njihovog broja“, dodao je Popadić.

Novi trotineti su, navodi se u saopštenju, opremljeni kantom za odlaganje otpada, četkom i metlom za čišćenje, dve vrste đubrovnika, kutijom za odlaganje ličnih stvari, ali i mini tankom sa vodom i prskalicom, kako bi mogli čak i da operu manji deo javne površine.

“Jednim punjenjem baterije, elektro-trotineti mogu da pređu oko 30km, a pretežno ćemo ih koristiti na pešačkim zonama. Pored toga radnici su dobili i posebne uniforme, tako da će biti i mnogo reprezentativniji”, rekao je Popadić.

Naveo je da se već neko vreme ulice u centralnim opštinama čiste i savremenim elektro-usisivačima.

“Obzirom da sa njima imamo jako dobro iskustvo, jer se već deset svakodnevno koristi, nabavili smo još 11 novih. Oni pri radu takođe ne zagađuju životnu sredinu i tokom čišćenja ne podižu prašinu već je usisavaju, a mogu da sakupe i krupniji otpad“, kaže Popadić.

Rekao je da je „Gradska čistoća“ u prethodnih godinu dana obnovila i modernizovala vozni park najviše u istoriji tog preduzeća koje traje gotovo vek i po, te dodao da će tim tempom nastaviti da jača preduzeće, unapređuje i obezbeđuje sve kvalitetniju komunalnu uslugu sugrađanima, a sredstva za rad zaposlenima.

(Izvor Tanjug)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Početkom 2010. godine Zagorka Dolovac imenovana je za Republičkog javnog tužioca uz podršku tada vladajuće Demoktaske stranke i na tom mestu je do danas uprkos promeni vlasti.

Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prebačen je u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu sa Infektivne klinike, gde je od 8. aprila lečen od Covid 19.

Kada je Nikola Tesla bio na vrhuncu slave, početkom dvadesetog veka, i kada su američke i svetske novine pisale da je on najveći svetski naučnik, Teslin prijatelj, američki pesnik Džonson, zamolio ga je da sažeto izloži svoju životnu filozofiju.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone