Zbog navoda o potencijalnom atentatu Milan Knežević traži da mu se dozvoli nošenje oružja (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Demokratski front

Politička koalicija Demokratski front, iz nekoliko izvora, dobila je informacije da "određene kriminalne strukture povezane za bezbednosnim službama i tajkunima iz regiona" planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori.

- Regionalni mediji su objavili da postoji jedan od mnogih planova da se ugrozi život Milana Kneževića, na način da se izvrši atentat na njega, rekao je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević na pres konferenciji.

On je naglasio da su pozvali premijera Duška Markovića da se na najozbiljniji način provere informacije koje u sebi uključuju i "delovanje više regionalnih struktura".

- Mi smo prikupili dosta informacija i saznanja, ali zbog osetljivosti trenutka, ne želimo da javnost opterećujemo imenima i detaljima koje imamo. Pozivamo naše i službe u regionu ili demantuju ili potvrde saznanja koje imamo, a to je da određene strukture planiraju atentat na jednog od lidera DF-a.
On je rekao da nije isključeno i da bi neko drugi, ne samo Knežević, mogao biti meta.

Milan Knežević je istakao da se u regionalnim i jednom delu crnogorskih medija informacija o mogućem atentatu pojavila u petak, a da policija, ANB i Specijalno tužilaštvo do danas nisu reagovali "na čuvenom Tviteru" da se radi o "hibridnoj vesti i ratu protiv Crne Gore".

- Verujem da je taj scenario moguć. Ne tražim policijsku pratnju i zaštitu, samo da se dozvoli meni, mom obezbjeđenju i porodici nošenje oružja, pa ćemo već naći način da se izborimo, poručio je Knežević i dodao:
- Kada država ćuti na ove informacije, mi ćemo morati da se samoorganizujemo.

Rekao je da Marković ne mora da odgovori na ove informacije, ali da očekuje da mu ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić već danas dozvoli nošenje oružja, kao i članovima njegove porodice i obezbeđenju.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета