Vođa kavačkog klana u kampanji: Slobodan Kašćelan na referendumu bio aktivista bloka za nezavisnost!

Slobodan Kašćelan

Izvor: Vijesti.me

Vođa kavačkog klana Slobodan Kašćelan bio je jedan od glavnih aktivista Demokratske partije socijalista 2006. godine na referendumu.

Njegovo ime nalazi se u Beloj knjizi o referendumu, gde su zabeležene sve nepravilnosti za vreme glasanja o državno pravnom statusu.

Kako se navodi u dokumentu koji je objavljen u pomenutoj knjizi, Slobodan Kašćelan, aktivista suverenističkog  bloka, verbalno je napao člana biračkog odbora na biračkom mestu u Škaljarima.

Nije poznato da li je policija tada procesuirala Kašćelana iako je sve uredno prijavljeno nadležnim organima.

Kašćelan je uhapšen u Češkoj 13. decembra 2018. godine. Iz policije su tada saopštili da je pre hapšenja često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, zbog čega su morali da sarađuju sa kolegama iz Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i sa Kosova.

Češke vlasti su ga u februaru izručile Crnoj Gori. Crnogorska policija Slobodana Kašćelana je označila kao vođu kotorskog „kavačkog klana“ koji je u sukobu sa takozvanim „škaljarskim klanom“.

On se brani sa slobode zbog optužbi da se bavio zelenašenjem.

Izvor: Borba.me

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Izveštaj Fridom hausa pokazao je realno stanje u Crnoj Gori i ono što svi vidimo, tako da ako bi izvještaj EK bio drugačiji, to bi bio skandal i svima bi potpuno bilo jasno da je to jedna korumpirana ustanova, odnosno struktura ljudi koje je Đukanović, jedan mali balkanski diktator, uspio da korumpira, kaže Aleksić u izjavi za dnevni list ''Dan''.

Evropska unija je pozvala crnogorske vlasti da pronađu balans između podržavanja slobode izražavanja i proporcijalnog postupanja, u pokušajima da se izbegne širenje panike i dezinformacija za vreme pandemije koronavirusa.

Krizni štab sutra bi na sastanku trebalo da utvrdi pravila koja će na dan glasanja, 21. juna, važiti na biračkim mestima.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone