U plan oko Kosova uključena i Crna Gora: Kreće ofanziva na Srbiju!

Kosovo

foto: ilustracija

Plan oko Kosmeta, koji uključuje i Crnu Goru, jeste da se skrene pažnja sa teške ekonomske situacije! Kako kriza oko korona virusa bude popuštala, tako će krenuti, u susret izborima u Srbiji, nova ofanziva oko statusa Kosova i Metohije, a režim u Crnoj Gori će aktivno u tome učestvovati, saznaje Borba iz dobroobaveštenih izvora.

Jasno je da će, EU, koja je u fazi raspadanja, nakon loših poteza koje su vukli za ovih mesec dana, pokušati da skrene pažnju sa njene nefunkcionalnosti na teren rešavanja statusa KiM.

Tu i režim u Podgorici vidi idealnu priliku da fokus interesovanja u periodu nakon popuštanja mjera zbog korona virusa, prebaci na taj teren.

U tom kontekstu je i ničim izazvano oglašavanje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegov razgovor sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog između Beograda i Prištine.

Đukanović na taj način, preko leđa Srbije, pokušava da se vrati ponovo u igru na međunarodnom planu, odakle je u zadnje vreme miljama udaljen. Zato i ne čudi njegova izkava da “Crna Gora nastavlja da bude konstruktivan faktor i podržaće dijalog i punu misiju specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka”.

Znači, Đukanović se unapred stavlja u službu međunarodne zajednice, poručujući im da je spreman da bez pogovora prihvati sve njihove ideje, a očigledno na uštrb Srbije. Jer, kakve veze sada, u ovom momentu ima Đukanović sa KiM, osim, ako ne igra po EU notama, samo da bi opstao na vlasti.

Jasan je plan da se političko žarište ponovo otvori na Kosovu i Metohiji, kako bi i EU i Đukanović skrenuli pažnju sa teške ekonomske krize koja sledi. Nametanjem tog pitanja, iako to nikakve veze da Crnom Gorom nema, želi se nametnuti nova politička igra u samoj Crnoj Gori i nametnuti tema, samo da se skrene fokus javnosti sa ekonomske krize.

borba.me

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog zaplene 500 kilograma kokaina na državnom brodu „Budva“ u luci Hamburgu iz Socijalističke narodne partije podsećaju da crnogorski pomorci trpe teške posledice zbog ovakvih situacija

Uznemirujući snimak iz naselja Golubovina na kojem se može videti kako dvojica pripadnika Posebne jedinice policije šutiraju jednog muškarca tokom hapšenja obišao je region.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone