U Crnoj Gori od jutros nije bilo novih slučajeva infekcije

covid19

Izvor: Pixabay

U Crnoj Gori od jutros nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom, a epidemiolog Senad Begić je poručio da je to dobro, ali da opuštanja nema.

"Ne smemo se opuštati i ne smemo ići za talasom entuzijazma koji se trenutno beleži”, rekao je Begić na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog kriznog tima.

Direktor KC CG, Jevto Eraković, je rekao da je trenutno u toj ustanovi 19 osoba na lečenju zbog virusa korona, od kojih su četiri pacijenta na respiratoru.

On je kazao da danas sedam pacijenta spremaju za otpust, a da su ostali hospitalizovani pacijenti iz cele Crne Gore stabilnog stanja.

"Za sada imamo dobre rezultate lečenja, i mislim da oni nisu slučajni", kazao je Eraković.

Dodao je i da crnogorski lekari imaju komunikaciju sa kolegama iz Kine.

Samo pridržavanje mera NKT daje rezultate u borbi sa korona virusom.

"Ne smemo dozvoliti da se anulira ovo što smo dosad uradili. Sve donete mere nisu donete bez razloga”, rekao je Eraković.

U Crnoj Gori je do sada registrovano 252 slučaja zaraze korona virusom.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Brza reakcija sa vrha države, veliki broj testova, kroz koje je prošlo na hiljade ljudi dnevno, odgovornost građana i pre svega poverenje koje imaju u svoju vladu, neke su od ključnih stavki za uspešnu borbu protiv pandemije koronavirusa (COVID-19), u kojoj se od decembra do danas pokazala tek nekolicina zemalja sveta.

Kontroverzna starleta Soraja Vučelić uhapšena je na Žabljaku u Crnoj Gori.

Prema evropskim zvaničnicima, ilegalne šeme za infiltraciju u legalan biznis samo su vrh ledenog brega i strahuje se da se organizovani kriminal priprema za smelije poduhvate širom Evropske unije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone