Студентски клуб Правног факултета: Сакупили 15.000 потписа за Резолуцију о угрожености Срба у Црној Гори

ERYj7iYW4AIOiuW

Планирана и конференција за медије код главног улаза у Дом Народне скупштине, када ће студенти говорити о активности српских власти, односно неактивности - поводом актуелне кризе у Црној Гори

Студентски клуб Правног факултета у четвртак 27. фебруара у 12 часова предаје 15.000 потписа грађана Народној скупштини Републике Србије за усвајање Резолуције о угрожености Срба у Црној Гори.

Потписи су сакупљени као народна иницијатива за усвајање ове Резолуције у кампњи сакупљања потписа која је трајала од 28.01. до 03.02.

У четвртак  27.02. у 12 часова је планирана и конференција за медије код главног улаза у Дом Народне скупштине, када ће студенти говорити о активности српских власти, односно неактивности – поводом актуелне кризе у Црној Гори.

 Такође, најавиће и Београдску литију која ће се одржати 28.02, у Београду, са благословом Његове светости Патријарха српског г. Иринеја.

Студентски клуб Правног факултета већ два месеца на скуповима и протестима износи захтеве српским властима да на најбољи могући начин реагују поводом ситуације у Црној Гори, али до сада није било никаквог одговора.

Што је још више забрињавајуће, поручују, Влада премијерке Ане Брнабић предложила је Народним посланицима у Скупштини усвајање дневног реда на внаредном заседању где је једна од тачака дневног реда „ПРЕДЛОГ ЗАКОНА О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ О ОБАВЉАЊУ ПЛАЋЕНЕ ДЕЛАТНОСТИ ОДРЕЂЕНИХ ЧЛАНОВА ПОРОДИЦЕ ЧЛАНОВА ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНИХ ПРЕДСТАВНИШТАВА“.

У четвртак ће, у 12 часова, испред Народне скупштине, говорити и о овом скандалозном предлогу дневног реда и потенцијалном усвајању овог закона док траје криза у Црној Гори и угњетавање српског народа и Српске православне цркве.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Odluka potpredsednika Vlade CG Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć Srbije predstavlja smrtnu presudu za ljude, ocenio je Andrija Mandić.

Удружење "Дробни пјесак" обавјештава да ће од 2. до 4. марта Удружење Паштровића и пријатеља Паштровића у Београду „Дробни пијесак“ организовати три књижевна програма

Из адвокатског тима Београђанке оптужене за напад на судију Јелену Станишић из Котора надају се да ће доказати њену невиност.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета