Srpski nacionalni savet Crne Gore: Položaj Srba u Crnoj Gori je godinama nepodnošljiv

vuksanovic1

Foto:Glas

Srpski nacionalni savet Crne Gore oglasio se saopštenjem povodom aktuelne političke situacije u Crnoj Kao, kao i hapšenja vladike Joanikija i osam sveštenika.

"Srpski nacionalni savet Crne Gore već godinama upozorava na nepodnošljiv položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, a zadržavanje Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija i sveštenstva u policijskoj upravi predstavlja čin ponižavanja i očiglednu provokaciju prema srpskom narodu, poručili su iz Srpskog nacionalnog saveza Crne Gore.
Diskriminacija koja se vrši nad Srbima uočljiva je u sferama društvenog života.

Projekat asimilacije srpskog naroda osmišljen je mnogo ranije nego što se Crna Gora izdvojila iz zajedničke države sa Srbijom, a pokazalo se da srpska politička i druga elita nema adekvatan odgovor na ugroženost opstanka srpskog naroda na prostoru Crne Gore.
Zadržavanje njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija i sveštenika u policijskoj upravi u Nikšiću, predstavlja čin ponižavanja i očiglednu provokaciju prema srpskom narodu.

Aktuelna vlast koristeći nametnute uslove proizvedene pandemijom koranavirusa otpočela je brutalno sprovođenje prokazanog i nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.
Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori u narednom periodu čekaju još daleko veća iskušenja i izazovi koje će im aktuelna vlast nametnuti u susret parlamentarnim izborima i popisu stanovništva.
Samo osmišljeno i jedinstveno djelovanje srpskog naroda u Crnoj Gori može dati odgovor na siledžijsko ponašanje aktuelne vlasti.
Srpski nacionalni savez Crne Gore će uvijek biti na strani sopstvenog naroda sa konkretnim zahtjevima za obezbjeđivanje ravnopravnog statusa sa drugim narodima i nacionalnim zajednicama u okviru univerzalnih standarda poznatih u Evropi i svijetu, a u najskorije vrijeme će izaći i sa predlogom za objedinajvanje i nastup srpskog naroda u konkretnim uslovima", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore dr Momčilo Vuksanović.

G.Kiković

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Са државама региона Црна Гора гради односе утемељене на интересима својих грађана, економској и географској упућености, изјавио је председник Скупштине Иван Брајовић током пријема новоименованог амбасадора Србије Владимира Божовића.

Nakon što su mediji objavili da režim apsolutnog gospodara CG Mila Đukanovića planira da raspiše parlamentarne izbore za ranije, verovatno krajem avgusta ili početkom septembra, umesto u oktobru kako je bilo predviđeno, od obaveštenih izvora bliskih vlasti saznali smo da bi izbori izvesno mogli da budu održani pre septembra meseca, kao i da bi trebalo da budu raspisani u narednih desetak dana.

Automobil Ivana Mitrovića, predsednika Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista  Nikšić oštećeno  je tokom noći  u požaru.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone