Шпијунске игре у ЦГ: Режим има новог Сашу Синђелића?

Milivoje Katnić

Фото: Youtube/Vijesti Online

Жељко Станковић нова звезда специјалног тужиоцa Катнића

Како se сазнаје из поузданих извора блиских црногорском Специјалном државном тужилаштву (СДТ), на саслушању у СДТ помоћни радник при Манастиру Острог, држављанин Србије Жељко Станковић, признао је да је сам креирао лажна документа са ознаком “строго поверљиво”, у којима су најављене наводне операције у циљу дестабилизације и свргавања црногорског режима!

Наиме, Станковић је главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу рекао да је измислио постојање некакве “Команде Пантер” која наводно делује мимо званичних структура Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Србије, а чији су припадници, са кодним именима из којих се може закључити да је Станковић, осим јефтиних шпијунских филмова, љубитељ и емисија попут “Опстанка”, наводно били ангажовани на извршењу задатака попут “заузимања стратешких положаја, извиђања, диверзије и чувања стратешких положаја и објеката током сукоба”.

На исти начин, Станковић је измислио и то да су документа о наводном ангажовању поменуте “Команде” потписали директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислав Гашић и припадник српског Министарства одбране Зоран Стојанов, за кога се иначе испоставило да је запослен као правник у “Застава филму” (!).

Иако није познато због чега се Станковић упустио у креирање поменутих измишљотина, све упућује на то да се ради о ментално лабилној личности коју је режим вишедеценијског црногорског диктатора Мила Ђукановића желео да искористи за инсценирање наводног “државног удара” и оптуживање државног врха Србије и Српске православне цркве (СПЦ) за наведено, малтене идентично као у случају сведока-сарадника у исконструисаној “афери државни удар” из 2016. године, поремећеног убице Саше Синђелића. Станковић би тако постао нова “звезда” Ђукановићевог режима и СДТ, али и прорежимских црногорских медија, при чему отужан утисак већ виђеног у овом случају појачава и то да је, као и приликом прошлог “државног удара”, и сада реч о изборној години, пошто би на јесен ове године у Црној Гори требало да буду одржани парламентарни избори.

Међутим, Станковићева одлука да из нејасних разлога да овакву изјаву Катнићу упропастила је поменуте подле планове Ђукановићевог режима, а уједно и шансу да црногорски главни специјални тужилац поново “покупи кајмак”, разоткривајући наводне појединости новог “државног удара”. Такође, Станковићевим исказом је обесмишљена и намера главних “оперативаца” у разради “државног удара број 2”, некадашњих високих функционера Агенције за националну безбедност (АНБ) Зорана Лазовића и Душка Голубовића, сада запослених у Управи полиције (УП) Црне Горе, да ове околности искористе за додатну личну промоцију.


Било како било, евидентно је да се ради о још једном бедном покушају Ђукановићевог режима да кривицу за сопствена непочинства и губитак подршке у народу свали на заверу “мрачних центара моћи” са седиштем у Београду. Међутим, овај “адут” је већ искоришћен пре четири године, због чега је сасвим реално да на актуелну лакрдију неће “лећи” ни Ђукановићеви страни партнери који иначе у свему виде заверу Београда и Москве, а камоли слободољубиви народ Црне Горе.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nisu poštovali privremene mere za suzbijanje pandemije virusa korona

Након што је почетком године др Ирена Шпадијер, рођена сестра председника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића, потписала Апел за одбрану СПЦ у Црној Гори, осуђујући скаредни Закон о слободи вероисповести, њена ћерка Милица Шпадијер је својим учешћем на величанственом скупу у Подгорици, одржаном 29. фебруара, потврдила да се ради о честитој, поштеној и правоверној породици, која поштује свој народ,

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета