ŠOKANTNO: Milo ozbiljno bolestan od korone, Marković pokušava da iskoristi situaciju!

milo1

Foto: Radio Slobodna Evropa

U medijima je kao bomba odjeknula vest da je dugogodišnji crnogorski diktator Milo Đukanović oboleo od koronavirusa, kao i da je njegova klinička slika veoma ozbiljna.

Od izvora bliskih crnogorskim vlastima, koji su s obzirom na osetljivost čitave situacije insistirali na anonimnosti, saznali smo da je prisustvo koronavirusa utvrđeno i kod jednog od Đukanovićevih najbližih i najodanijih saradnika, ministra odbrane Predraga Boškovića, kao i kod Boškovićeve supruge, zbog čega se crnogorski režim nalazi u stanju potpune pometnje i haosa.

Pošto je situacija očigledno kritična, Đukanovićevi emisari su se u potrazi za lekovima koji bi mogli da pomognu u njegovom lečenju rastrčali po zemljama okruženja, ali i po članicama NATO. Ironično ili ne, tek na ovom mestu bi se trebalo podsetiti da je Đukanović nedavno odbio pomoć u vidu pet respiratora koju je Crnoj Gori ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te da je, opredeljujući se da ostane u senci, pojedine svoje satrape instruisao da po ovom pitanju medijima daju više nego bljutave izjave, čija je suština u tome da Crnoj Gori u ovako teškim vremenima nije potrebna pomoć bratske Srbije.

Inače, od istih izvora saznajemo da trenutnu haotičnu situaciju u redovima crnogorskog režima pokušava da iskoristi premijer Duško Marković, koji je donedavno bio u apsolutnoj senci, a po svemu sudeći i određenoj nemilosti Đukanovića. Zbog toga u narednim danima ostaje da se vidi da li će se Đukanovićevo zdravstveno stanje popraviti, kao i da li će, ukoliko do toga ne dođe, Marković iskoristiti postojeću situaciju za svojevrsni “tihi prevrat”.

Bilo kako bilo, izvesno je samo da Crnu Goru, a posebno najviše ešalone tamošnjih vlasti, očekuje veoma turbulentan period.

Izvor: Nacionalist

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Lideri dve najveće partije u Severnoj Makedoniji, SDSM Zoran Zaev i VMRO DPMNE Hristijan Mickoski, od danas su su u obaveznoj kućnoj izolaciji jer su imali intervju sa novinarom koji je pozitivan na Covid-19.

Ova situacija je veliki test za sve bračne partnere, jer je većina nas koliko do juče bila izvan kuće najmanje deset sati dnevno – ljudi su odlazili na posao, provodili vreme sa prijateljima ili na rekreaciji, razvozili su decu na vannastavne aktivnosti i, kada se sve sabere, zajedno su provodili svega par sati dnevno.

 Svetska zadravstvena organizacija pohvalila je “Švedski model” borbe protiv epidemije korona virusa, a dr Majk Rajan, ekspert za vanredne situacije pojasnio da su vlasti Švedske umesto totalne blokade i karantina uveli mere koje su se oslanjale na samokontrolu i disciplinu građana.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone