Premijer Crne Gore: Na to gledamo kao na atak na državu Crnu Goru i njene vrednosti (FOTO)

markovic1

Foto:Printscreen Video Twitter

Premijer Crne Gore Duško Marković kaže da je tražio angažovanje svih kapaciteta da bude istražen slučaj rušenja spomenika organizatorima ustanka 13. jula 1941.

Ustanak u Drugom svetskom ratu podignut je na Ravnom lazu, kod Podgorice. 

“Na to gledamo kao na atak na državu Crnu Goru i njene vrednosti, što je i antifašizam", rekao je Marković, piše portal CDM, a prenosi B92. On je dodao da veruje da je reč o pojedinačnim slučajevima, kao i u Bijelom Polju.

Marković je poručio svim neodgovornim pojedincima da se ne igraju s državom i njenim simbolima i istakao da državni organi neće imati milosti dok takve pojedince ili grupe ne privedu pravdi.

Juče je polomljena mermerna ploča na spomeniku na Ravnom lazu u Piperima, mestu gde je doneta odluka o podizanju narodnog ustanka 13. jula 1941.

U Bijelom Polju su 23. maja polomljeni postolja i držači, ali i oskrnavljeno 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obeležavanja Dana nezavisnosti.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Šta je danas nekadašnji prostor Zete: Karadag, Montenegro ili Crna Gora, ili je jedna od dvije srpske države, priznate na Berlinskom kongresu 1878. godine, koje nastavljaju državno-pravni kontinuitet srpske carevine Nemanjića, i obuhvatala je četiri nahije na prostoru Gornje Zete.

Предвиђене казне за непослушне грађане

Pre nego što je i predstavljena, Deklaracija o zajedničkom jeziku izazvala je brojne rasprave u javnosti. Deklaraciju o kojoj svi imaju mišljenje, iako su samo retki imali priliku da je vide, potpisalo je 225 lingvista, književnika, naučnika, reditelja, novinara, filozofa, aktivista, glumaca. Tekst Deklaracije prenećemo u celosti.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone