Policijci ispred opštine u Budvi, odbornici tvrde da im je "prebegli" kolega bio otet (VIDEO)

Budva pOlicija Yt Psc

Foto: Youtube/Printscreen

Zasedanje lokalnog parlamenta u Budvi na kome treba da se raspravlja o razrešenju aktuelnog opozicionog gradonačelnika Budve - Marka Bata Carevića izazvala je napetost u ovom crnogorskom gradu.

Oko opštine su jake policijske snage, a pojedini odbornici tvrde da je njihov kolega koji je prešao na stranu vladajućeg DPS bio otet.
U blizini improvizovane sale gdje se održava sednica lokalnog parlamenta nalaze se jake policijske snage na čelu sa interventnom jedinicom koje građanima ne dozvoljavaju pristup, dok policija takođe legitimiše svakog ko se nalazi u blizini zgrade opštine Budva.

Nezadovoljni građani već dva dana protestuju zbog, kako smatraju, očigledne političke korupcije, odnosno pokušaja vladajućeg DPS-a da od opozicije preotme vlast u Budvi samo tri mjeseca prije novih lokalnih izbora.

U centru skandala nalazi se poslanik lokalnog parlamenta Stevan Džaković, sada nezavisni poslanik, a inače bivši član opozicionog Pokreta za promjene, koji je odlučio da promijeni stranu i sruši opozicionu vlast u Budvi.

Atmosfera u lokalnom parlamentu Budve već dva dana protiče u ambijentu svađa i ličnih uvreda, dok je lider opozicionih Demokrata (stranka Alekse Bečića) iz Budve Miomir Pejović zatražio da današnja sjednica, koja treba da rezultira rušenjem vlasti u Budvi bude odložena jer je, kako je rekao, „nezavisni poslanika Stevan Džaković bio drogiran i otet“.

Takođe, gradski menadžer Budve Milo Božović, tokom sukoba s policijom je rekao da policija nema ovlašćenje da bude prisutna i pozvao građane da uđu u zgradu opštine.

Nakon toga došao je i dalje aktuelni gradonačelnik Budve Marko Carević (DF) koji je prethodno bio na sastanku sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrijom Mandićem i rekao policiji da se skloni i da ih pusti da rade.

Policija se još uvijek nalazi ispred zgrade opštine.

Carević je kazao je da je ovo „okupacija i da neće pristati da rade dok je oklopljena policija oko skupštinske sale“.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pored osuđivanih kriminalaca, robijaša i bivših radnika ZIKS-a, te odbornika DPS-a, u redovima privatnog obezbeđenja u Budvi, pojavila su se i lica koja su zaposlena u državnim ustanovama, a „rekreativno“ batinaju građane Crne Gore, tačnije Budve.

Ministar sporta i mladih Vlade Crne Gore Nikola Janović, Veselin Barović, predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore i Petar Smolović, predsednik Opštine Bijelo Polje su 24. juna 2020. godine posetili košarkašice reprezentacije Crne Gore.

Trenutno se po društvenim mrežama šire klevete i ubacuje smutnja prema sveštenstvu SPC u Crnoj Gori, a najviše i najžešće prema onima koji su najviše javno eksponirani. Ovih dana je u tom smislu najviše obrađivana izjava rektora Cetinjske bogoslovije u vezi nacionalnog naziva savremenih pomesnih crkava u Pravoslavlju.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone