Podrška vladiki Joanikiju iz RS! Nenad Stevandić: Svetovna vlast u Crnoj Gori sužava verska prava srpskog naroda!

nenad-stevandic1

Foto: Youtube Printscreen

Politička stranka Ujedinjena Srpska podržala je Srpsku pravoslavnu crkvu, vladiku Joanikija i srpski narod u Crnoj Gori.

Kako se navodi u pismu adresiranom na vladiku Joanikija, a koje je potpisao predsednik te partije Nenad Stevandić  hapšenje vladike i sveštenstva izazvalo je opšte zaprepašćenje svih verujućih i civilizovanih te se ističe da je Ujedinjena Srpska pozvala na hitan sastanak sve političke partije u Republici Srpskoj povodom dramatične situacije u Crnoj Gori.

"Takođe u okviru pravne podrške naš pravni tim je o Vašem hapšenju i zadržavanju u pritvoru obavestio Specijalnog izvestioca za slobodu religije pri Ujedinjenim nacijama. Imajuči u vidu da svetovne vlasti u Crnoj Gori neće odustati od nametanja bezakonog zakona kojim oduzimaju imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi ali i sužavaju verska prava srpskog naroda ,kao i to da narod i Crkva moraju opstajati to se stavljamo Vama i Mitropoliji Crnogorskoj na raspolaganje i koordinaciju budućih aktivnosti", naveo je između ostalogb Nenad Stevandić.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Нови Устав Црне Горе збунио је бројне грађане, али и немали број просветара, новинара, службеника у државној администрацији...

Ako je do sada i postojala neka sumnja po pitanju stvarnih ciljeva odnarođenog režima crnogorskog diktatora Mila Đukanovića prema mirnim šetnjama, litijama i molebanima za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) i njihovim učesnicima, možemo slobodno reći da je takva sumnja u potpunosti razvejana nakon poslednjih događaja u Nikšiću.

"Režim isprobava koliko je narod SPREMAN DA TRPI!". Mitropolit je priveden posle službe u crkvi u podgoričkom naselju Zlatica

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone