Ovako je izgledao protest u Beranama za oslobađanje vladike Joanikija i sveštenstva SPC: Prava slika Crne Gore u poslednja tri dana!

berane2a

Foto:Glas

Građani Berana su i sinoć su krenuli od ispred Opštine Berane prema centru bezbednosti Berane ispred koga su se  nalazili pripadnici policije.

Protestanti i sinoć su tražilo da se iz pritvora puste vladika Budimljansko nikšićki Joanikije i sveštenstvo srpske pravoslavne crkve uz uzvike "ne damo svetinje i pustite vladiku!Milo lopove! Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora!Milo utašo!"

Protestna šetnja ulicama Berana se odvijala dostojanstveno, a građani su krenuli od manstira Đurđevi stupovi prema centru grada. Protest podrške u Beranama Episkopu budimljansko-nikšićkom gospodinu Joanikiju i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori traje danima.

 -Od hapšenja našeg Episkopa Joanikija i sveštenstva, nad narodom Crne Gore se dva dana sprovodi tortura od strane crnogorske policije koja je umjesto da stane na stranu naroda, ona je izabrala da stane na stranu kriminalnog režima Mila Đukanovića. U protekla dva dana, crnogorska policija je uhapsila na stotine mladih ljudi u većini crnogorskih opština. U Nikšiću, Pljevljima i Andrijevici protiv golorukog naroda su upotrijebljena hemijska sredstva od strane policije u cilju razbijanja mirnih skupova. Upravo ta policijska hemijska sredstva su upotrijebljena i na maloljetnicima, odnosno đeci. U opštini Pljevlja, u žestokoj akciji protiv građana Pljevalja, hemijskim sredstvom odnosno suzavcem pogođen je đečak starosti 7 godina, koji je završio u bolnici. U Andrijevici je takođe dijete isprskano sprej suzavcem. U Nikšiću su maloljetni brat i sestra pretučeni. Takođe u Nikšiću je pretučen, a zatim i priveden u prostorije CB Nikšić mladić starosti 16 godina. To je prava slika Crne Gore u proteklih tri dana.-rekao je Miloš Rmuš,jedan od učesnika protesta. G. K.

 

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policijski kordon i jutros je na ulazu u zgradu Opštine Budva. U zgradi su pripadnici privatnog obezbeđenja koji će puštati da ulaze isključivo zaposleni koji su na spisku.

Oficira Kraljevine Jugoslavije i komandanta crnogorskih četnika tokom Drugog svetskog rata, Pavle Đurišića, Dragišu Vasića, Zaharija Ostojića i Petra Baćevića ustaše su zverski umorile. Sekula Drljević je četnike predao zloglasnom ustaškom popu Filipoviću.

Na centralnom gradskom trgu u Beranama sinoć je održan skup podrške Budvi, sa kojeg je poručeno rukovodstvu te opštine da, kako je istaknuto, istraju, a da će Beranci „biti tamo, ako bude trebalo“.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone