Korona testiranje

U Crnoj Gori je potvrđeno pet novih slučajeva obolelih od koronavirusa tako da je ukupno 52 slučaja inficiranih novim korona virusom.

 

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 5.972 osobe. Jedna osoba je preminula. Posebno teška situacija je u Tuzima gđe je sinoć građanima zabranjeno da izlaze iz kuća nakon što je evidentirano da je 15 od 18 slučajeva kod kojih je juče potvrđen virus iz te opštine.

Svako kretanje građana u Tuzima je prekinuto a snabdevanje za hitne potrebe sprovodiće volonteri te opštine. Policija je sinoć kontrolisala ulaz u Tuzi, dok je glavni grad Podgorica za jutros najavio pojačanu dezinfekciju javnih prostora u susjednoj opštini.

Paralelno, Vlada je sinoć usvojila nove, još drastičnije mere, kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa. Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša rekao je da je situacija jako opasna - virus se lako širi i može da inficira veliki broj ljudi.

"Tuzi imaju 15.000 stanovnika. Ako bi se proširilo na samo 40 odsto stanovništva, što čini 6.000 stanovnika, od tih 6.000 bi obolelo 1.200. Od tog broja 300 bi završilo na respiratorima i najmanje 150 umrlo. Ovo je drastična situacija. Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća, da ne izlazi, da oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade da se izdvoje u posebne sobe", kazao je on.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Производне и монтажне траке у крагујевачком Фијат Крајслеру поново су јуче заустављене и неће бити у функцији до наредног уторка, можда и дуже, али овог пута услед недостатка делова за уградњу, који стижу из Кине, захваћене корона вирусом.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prestala je da objavljuje informacije o broju ljudi koji su ozdravili od KOVID-19 u svetu, jer ih ne dostavljaju sve zemlje, objasnio je za Sputnjik portparol SZO Tarik Jazarevič.

Са државама региона Црна Гора гради односе утемељене на интересима својих грађана, економској и географској упућености, изјавио је председник Скупштине Иван Брајовић током пријема новоименованог амбасадора Србије Владимира Божовића.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета