NOVI PRITISAK: Crnogorska policija legitimiše vernike i kad poštuju mere

Podgorica Hram Hristovog Vaskrsenja Viki

Foto: Vikipedija

Podgorički Hram Hristovog Vaskrsenja saopštio je da je danas nakon liturgije prilikom koje su, kako je navedeno, ispoštovane sve mere i preporuke nadležnih institucija, crnogorska policija legitimisala vernike iako su poštovali mere fizičkog distanciranja.

Navodi se da je nekoliko uniformisanih policajaca bez pisanog naloga legitimisalo građane, među njima i roditelje s malom decom.

Nakon toga su, dodaje se, policajci zatražili nošenje maski bez obzira što, kako tvrde u upravi Hrama, ta odluka stupa na snagu sutra.

"Kada je i to bilo ispoštovano, nova mera bilo je nošenje rukavica. Nakon toga, sledeća odluka je bila da se zatvori Hram, zato što po njima, navodno nije bila ispoštovana mera fizičke distance", navodi se u saopštenju koje prenosi Radio Svetigora.

Uprava Hrama pita po čijem naređenju danas, kao i na praznik Cveti, Veliku subotu i Uskrs, nije dopušteno vernicima da uđu u Hram, te da prisustvuju molitvi u vreme kada nije na snazi policijski čas i zabrana kretanja.

Kako smatraju, posredi je plansko i kontinuirano kršenje odredaba Ustava Crne Gore koji garantuje slobodu vernicima kao i pritisak na crkvu.

"Nesumnjivo da vlast, zloupotrebljavajući trenutnu epidimiološku situaciju, pod vidom zaštite zdravlja, nastavlja obračun sa pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

(Izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Između vas i narkodilera samo jedna razlika, poručuje lider Lige socijaldemokrata

Potpredsednik opozicione crnogorske stranke Demokrati i odbornik u Skupštini opštine Budva Dragan Krapović pušten je sinoć na slobodu.

Analitičari ove mere porede sa ulaganjima u ratnim vremenima

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone