Nastavnica iz Podgorice dobila otkaz, govorila đacima zašto da idu na litije

učionica,Pixabay

Foto: Pixabay

Crnogorsko Ministarstvo prosvete saopštilo je da je nastavnica fizičkog vaspitanja u podgoričkoj osnovnoj školi pre tri meseca dobila otkaz jer je na času đake, između ostalog, učila da crnogorska nacija ne postoji i objašnjavala im zašto treba da idu na litije koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva.

"Tačno je da je došlo do zapanjujuće zloupotrebe maloletne dece u političke svrhe od jedne neodgovorne nastavnice. Zato smo sve vreme bili podrška upravi u nameri da iskoristi sva zakonska ovlašćenja kojima raspolaže i najrigoroznije sankcioniše takvo ponašanje, jer nam je zajednička dužnost da školu učinimo bezbednim, a ne mestom brutalne indoktrinacije", navodi se u odgovoru Ministarstva prosvete.

Direktor Osnovne škole Sutjeska Vesko Gagović rekao je da je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom.

"Tačna je informacija da je došlo do ozbiljnih prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe položaja jedne nastavnice. U interesu je škole, odnosno dece da se takve stvari ne dešavaju, ali i da se ovaj slučaj ne politizuje. Ovo su vrlo ozbiljne situacije, te je škola procesuirala slučaj u skladu sa zakonom, a svoj posao ćemo nastaviti da radimo nepristrasno i profesionalno", kazao je Gagović.

Navodi se da je nastavnica na času fizičkog deci objašnjavala zašto narod učestvuje na litijama koje organizuje Srska pravoslavna crkva

. "U istoriji su se zvali Srbi, ovo su bili Srbi iz Srbije, a ovo Srbi iz Crne Gore. E sad pošto se Crna Gora odvojila kao ravnopravna država, niko ne voli da mu se ljudi po nacionalnosti zovu Srbi nego Crnogorci, iako nacionalnost kao Crnogorska ne postoji", prenose reči nastavnice.

List Dnevne novine tvrdi da imaju dokaze da je nastavnica izgovorila ono što je navedeno.

(Izvor: N1)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

 Zahvaljujući poverljivim izvorima iz vrha Demokratske partije socijalista (DPS), kojima je prekipelo da budu saučesnici u dugogodišnjem uništavanju crnogorske države i naroda, došli smo do saznanja da kriminalna hobotnica DPS i u vreme „korone“ bestidno radi punom parom na novim projektima pljačkanja osiromašenog naroda i sticanja još većeg bogatstva!

Crnogorska vojska evakuisala je danas iz Prištine tri hrvatska vojnika i jednog službenika crnogorskog ministarstva obrane iz sastava Kfora na Kosovu.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Crne Gore osudilo je izjavu šefa diplomatije Republike Srbije Ivice Dačića u kojoj se navodi da „dolazimo u situaciju da maltene počinje bratoubilački rat između Srba i Crnogoraca“, saopšteno je iz MVP-a.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone