Srn2020-2-23_1628146_1

foto: Srna

Mitropolija crnogorsko-primorska reagovala na odgovor predsednika Vlade. Nadam brzom odgovoru ovih dana - saopštio protojerej stavrofor Gojko Perović

VIŠE od deset dana prošlo je otkako je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio pismo predsedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću o nastavku pregovora u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti, koji su započeti u martu, a prekinuti zbog pandemije virusa korona.
 

Razgovori Vlade i Mitropolije biće nastavljeni kada se za to steknu uslovi, izjavio je premijer Crne Gore Duško Marković. On je na konferenciji za novinare u Podgorici rekao da je dobio pismo od MCP i predlog za nastavak razgovora i naveo da se tim povodom čuo s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem uoči 12. maja, prenosi RTCG.

- Ako javna okupljanja budu dozvoljena, sutra neka krenu s litijama. Neka niko ne plaši litijama - istakao je Marković i ponovio da litije neće biti razlog da Vlada menja svoju politiku.

- Nagomilalo se argumenata vidljivih svakom građaninu, da "zakon nije isti za sve", te da se "zdravstvene mere" koriste za neosnovani progon Crkve. Država koja gaji trend nejednakih standarda direktno radi protiv sebe i sopstvenih ustavnih načela. Ako to nije razlog ćutanja Vlade, onda se nadam brzom odgovoru ovih dana, jer Vladu i sadržaj poslednjeg sastanka ekspertskih timova, kao i nedavna uputstva sa međunarodnih adresa obavezuju na jasne i nedvosmislene odgovore na pitanje: menjamo li zakon ili ne - saopštio je Protojerej stavrofor Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije i član ekspertskog tima Mitropolije.

Rektor je najavio nastavak litija.

Protojerej stavrofor Gojko Perović

Novosti

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Crkve na Svetom Stefanu, koje su 1960. godine nacionalizovane suprotno članu 11 tada važećeg Zakona o nacionalizaciji, od avgusta 2019. u privatnoj su svojini akcionarskog društva.

Crnogorska policija i dalje sprečava verinike da idu ka manastiru Ostrog, a ni posle pisanja medija situacija se nije promenila.  

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone