Mitropolija crnogorsko primorska: Svešteniku u Baru prećeno, Milo i Duško stvorili ambijent crtanja meta!

Foto: Youtube Printscreen

Već mesecima traje otvorena kampanja protiv Crkve, episkopa, sveštenstva i verujućeg naroda u Crnoj Gori, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko primorske.

”Antiustavni i necivilizacijski zakon o slobodi veroispovesti bio je jasan i konkretan korak kojim se vladajuća većina otvoreno deklarisala kao antihrišćanska, naročito antipravoslavna. Doba koronavirusa je pokazalo da je vlast i bogoborna i da joj ništa nije sveto. Zatvaranje pravoslavnih hramova, policijske opsade, zabranjivanje vernicima da ulaze u njih, sprečavanje sveštenika u obavljanju svojih verskih obreda i na kraju hapšenje i pritvaranje sveštenika i vladike su postupci koji Crnu Goru polako pretvaraju u državu koja više liči na totalitarizam Envera Hodže nego na savremenu i demokratsku državu.

https://www.glas-javnosti.rs/crna-gora/uhapsen-mladic-iz-bara-nasrnuo-na-svestenika-7207

Obraćanja najodgovornijih ljudi u državi samo su potvrdila da sve ove akcije nesu proizvod slučajnosti i nekoordinacije, već smišljen i opasan plan obračuna sa Pravoslavnom Crkvom.
Poslednji događaj od sinoć kada je napadnut sveštenik Nikola Radović ispred Parohijskog doma u Baru pokazuje da je bezbednost episkopa i sveštenika u Crnoj Gori ozbiljno ugrožena. Svešteniku Nikoli je grupa mladića došla izpred doma, počela da urliče, viče, preti.

To je izazvalo uznemirenje naročito kod male dece i supruge. Na molbu oca Nikole da se raziđu i idu svojim putem, počeli su da mu psuju srpsku majku i da mu prete, pominjući da popovi ubrzo više neće moći po Crnoj Gori da se šetaju. Ako tome dodamo da je najbučniji iz te grupe bio mladić islamske veroispovesti, onda vidimo svu neozbiljnost i neodgovornost, na prvom mestu predsednika Đukanovića i premijera Markovića koji crtanjem meta vladikama i sveštenicima stvaraju ambijent koji, nadamo se, niko u Crnoj Gori ne želi.

Nije li ovo plod Đukanovićeve zlonamerne i netačne konstatacije da “Crkva uvozi sveštenike”? Slučaj je prijavljen policiji.

Oštro protestujući i osuđujući ovakvo ponašanje vlasti i njihovih pristalica, pozivamo sve u državi, a naročito one koji su najodgovorniji, da prestanu sa gonjenjem Crkve, episkopa, sveštenstva i verujućeg naroda, uz molitvu da se litije što pre vrate, jer se kroz njih očigledno isceljuje ovo društvo od međusobne mržnje i pakosti. Odlučni da istrajemo na putu Božijem, hodeći stazama Svetih Božiji ljudi, uzdajući se u njihovu pomoć poručujemo još jače i glasnije – Ne damo svetinje!, stoji u saopštenju, a prenosi Borba.me

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета