Vatikan rasrbljava Crnu Goru od 1610. godine

milo i papa tanjug

Foto: Tanjug

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvuizdalaje saopštenje za javnost, koje prenosimo ucelosti, a u kome "uočavaju jeziv postupak crnogorskih vlasti protiv pripadnika srpskog naroda u Crnoj Gori".

Istovremeno, državnici Crne Gore obavljaju monstruoznost protiv Srpske pravoslavne crkve, pravoslavnih starešina, sveštenika, monahinja i monaha. Primenjuju, pri tome, oružje i zapaljivu materiju, te, pored ostalih zlih mera, maltretiraju, tuku i zatvaraju Srbe.

Crnogorski vladari se ne obaziru na činjenicu da je skoro celokupno srpsko stanovništvo mesecima na ulicama – demonstrira i traži da se ne skrvnave ustanove Srpske pravoslavne crkve i da se ne otuđuju njena blaga neprocenjive vrednosti, jer su mnoga značajna u svetskoj kulturnoj baštini. Istovremeno, predsednik Milo Đukanović i njegovi saradnici u Vladi i Skupštini skrivaju istinu - da su stanovnici Crne Gore oduvek bili Srbi, te ubeđuju ljude da su nesrbi i da su samo pripadnici crnogorskog naroda. Istovremeno, skriva se istina da su srpsku Crnu Goru oslobodili od Turaka Srbi Dalmacije pod mletačkom zastavom 1687. godine!!!

Uz ovakve protivsrpske mere, državne i kulturne ustanove skrivaju istinu u društvenim naukama, da je Crna Gora od ranog Srednjeg veka bila centralni deo države Srbije. Skrivaju i činjenicu da je Srbija osnovana 490. godine s prestonicom u Skadru i da je imala četrdeset dva kralja do Nemanjinog stupanja na presto u dvanaestom stoleću Nove ere. A ta Srbija se prostirala od utoke Dunava u Crno more do Trsta, obuhvatala je jadranske otoke i poluostrvo Istru. A srpski državnici i naučnici, do sada, prihvatili su germansku falsifikovanu istoriju i uneli u knjige da su postojale samo male srpske državice: Raška, Duklja, Zeta, Bosna, Hrvatska... a to su bile samo plemićke pokrajine u Srbiji do kraja vladavine cara Dušana Nemanjića. Ova podvala pomaže Milu Đukanoviću i njegovim saradnicima da izdvajaju Crnu Goru – i iz Srbije i iz Srpstva.

Da je Zapad, poput Turske, sve činio na uništavanju srpske države, srpske religije i srpske kulturne baštine, svedoči i sačuvani originalani dokument sveštenika Rimokatoličke crkve u Sarajevu iz 1969. godine, u kojem je izložen stav Pape u Rimu – da se odvoje od Srpske pravoslavne crkve - pravoslavni vernici u Makedoniji i Crnoj Gori i da osnuju svoje samostalne crkve. U tom dokumentu je i činjenica, da će te poduhvate novčano pomoći starešina (papa) Rimokatoličke crkve u Rimu. U pismu se naglašava i predlog da se na Lovćenu ukloni srpska pravoslavna crkva i sve oznake koje svedoče da su stanovnici Crne Gore pripadnici srpskog naroda.

Nažalost, prikriva se u delima društvenih nauka i spomenuta činjenica - da je starešina Rimokatoličke crkve počeo rasrbljavanjem u Crnoj Gori još 1610. godine – ubeđivanjem naroda da će biti oslobođen od Turaka ako pređe iz pravoslavne u katoličku veru. Veliki deo Srba je poverovao u ovo obećanje Vatikana i prešao je u katoličanstvo. No, posle dvadeset godina, kad su Srbi videli da nema obećanog, izišli su masovno na ulice (kao 2019) i svi se vratili u pravoslavlje i svoje pravoslavne crkve i hramove. Naravno, papa i Austrija su svoja nedala nastavili i kasnije. Mnogo su doprineli i rasrbljivanju političara na dvoru crnogorskog kneza – kad je obavljena pohara Kuča u 19. stoleću. Ubijani su pripadnici ovog plemena, jer su nepokolebljivo isticali da su Srbi. Rasrbljivanje sa Zapada je obavljeno i u Prvom svetskom ratu, kad je polovini crnogorske vojske, na Lovćenskom frontu, bila upućena naredba s Cetinja - da ne ratuje protiv austrougarske okupatorske vojske. Tad je kralj Nikola Petrović obećavao Vladi Srbije – da će izgraditi put do Andrijevice, da bi srpska vojska mogla transportovati teško oružje, municiju, vojni materijal i izvesti narod. Ali, kralj Nikola je prestao sa izgradnjom tog puta, na zahtev Austrougarske, pa je srpska vojska morala da se povlači preko Albanije, bez naoružanja i opreme, te je preminulo oko 200.000 Srba.

Sve ove činjenice svedoče, da je istovetnu protivsrpsku politiku preuzeo Milo Đukanović i da ima plan daljeg rasrbljivanja u Crnoj Gori, što će izazvati i patnje srpskog naroda, a i životne gubitke.

Vlada i Skupština Republike Srpske Krajine u progonstvu skreće pažnju da uz ovako velike patnje Srba u Crnoj Gori i etnogenocid (uništavanje srpske kulturne baštine), obavezuju državnike Republike Srbije i Republike Srpske – da svim mogućim merama pomognu i zaštite Srbe i srpsku kulturnu baštinu u Crnoj Gori. Takve mere su dozvoljene po međunarodnom pravu – po dokumentima Ujedinjenih naciji i međunarodnom sudstvom.

Na osnovu ovoga, molimo Vas, da ovim sadržajem upoznate u Srbiji Republici Srpskoj, a i u stranim zemljama – državnike, Crveni krst, novinare, književnike, naučne ustanove i srpska udruženja.

S poštovanjem,

Milorad Buha, predsednik Skupštine.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kada je međunarodna zajednica 24. aprila 1992. godine uvela Srbiji sankcije, našoj zemlji pretio je ekonomski slom. Nepunih 60 dana nakon uvođenja blokade, u junu mesecu, Iran nam je poslao dva tankera goriva! To je pomoglo da se ne zaustavi život u Srbiji.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije na kojima se vidi kako je Beograd izgledao posle sinoćnjih nereda u prestonici.

Najbolji srpski sportisti i treneri predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković donirali su sredstva za 3.500 testova za koronavirus.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone