Milo najavio: Parlamentarni izbori do kraja septembra

Milo Djukanovic 34 Yt PSc B92

Izvor: You Tube, print screen

Predsednik Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani na jesen, na kojima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda i o dešavanjima u ovoj državi u poslednjih par nedelja.

Ðukanović je rekao da bi u skladu sa Ustavom izbori trebalo da budu održani do kraja septembra.

-Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma većini, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra - videćemo- rekao je Ðukanović na konferenciji za novinare u Cetinju povodom dve godine mandata.

On je rekao da je iskustvo sa korona virusom ukazalo na visok nivo funkcionalnosti države i na dobar nivo efikasnosti i odgovornosti sistema, počev od zdravstvenog.

-Mislim da je to razlog zbog kojeg verujem da danas građani više veruju državi Crnoj Gori i institucijama, nego što je to bilo u nedavnoj prošlosti- rekao je Ðukanović.

On je danasnje obraćanje iskoristio da građanima Crne Gore čestita 21. maj - Dan nezavisnosti.

-Dan kada smo sa olovkom u ruci vratili državno i nacionalno dostojanstvo. Vratili dug našim slavnim precima, i otvorili novu, evropsku perspektivu Crne Gore. Dostojni i svoje istorije, i 21. veka- naveo je Ðukanović.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević dao je danas iskaz u svojstvu građanina u Centru bezbednosti Podgorica.

Председник Атлас Групе Душко Кнежевић позвао је премијера Душка Марковића са јавности саопшти шта је радио у хангару на аеродрому у Подгорици заједно са Дарком Шарићем, оптуженим за шверц кокаина.

Pre nego što je i predstavljena, Deklaracija o zajedničkom jeziku izazvala je brojne rasprave u javnosti. Deklaraciju o kojoj svi imaju mišljenje, iako su samo retki imali priliku da je vide, potpisalo je 225 lingvista, književnika, naučnika, reditelja, novinara, filozofa, aktivista, glumaca. Tekst Deklaracije prenećemo u celosti.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone