МИЛО БИ ДА ОТМЕ ЦРКВЕ, А ОСТАВИ ЏАМИЈЕ

zakoni123

илустрација

У Подгорици ће данас бити одржан састанак експертских тимова Владе Црне Горе и Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве (СПЦ) о спорном Закону о слободи вероисповести.

 

Митрополит Амфилохије поновио је јуче да ће захтевати да се из тог закона пониште спорне одредбе којима се одузима имовина Цркви, а да Исламској заједници остају џамије.

„Обмањују муслимане и католике, јер Закон мора да важи за све, не само за једну заједницу“, казао је Амфилохије на конференцији за новинаре на којој је поновио да тај акт предвиђа одузимање имовине само Митрополији црногорско-приморској и епархијама СПЦ у Црној Гори.

За протестне литије је рекао да су бекство од политичке манипулације.

За највише званичнике Црне Горе је рекао да су атеисти и да немају право да у име атеизма отимају имовину Цркве.

„Такви закони су превазиђени. То су фашистички, бољшевички закони, који предвиђа подржављење имовине Цркве“, рекао је Амфилохије.

За неканонску ЦПЦ је рекао да то није црква, већ партија и да је то срамота за Црну Гору.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poslednji sled događaja u Crnoj Gori, koji su kulminirali hapšenjem vladike Joanikija i porukama predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, deo je sinhronizovane akcije vlasti s ciljem da se završi otimačina imovine SPC započeta u vreme komunista.

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović razgovarao je danas s Aljbinom Kurtijem i izrazio nadu da će se ubrzo steći uslovi na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da će se, kako se navodi u saopštenju iz Podgorice, takođe "uskoro" naći i rešenje.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučilo da, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, od danas bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova - svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava, i sličnih skupova.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone