Maske padaju: Đukanović se meša u unutrašnje stvari Srbije

Djukanovic YT PsC

Foto: Youtube/printscreen

Predsednik Crne Gore preko Tvitera nastavio je da se miješa, ničim izazvan, u unutrašnje stvari Srbije.

On je, bez ikakvog povoda, dok se narod bori proriv korona virusa, objavio da je imao sadržajan razgovor sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog između Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu.

Razgovarati sa Lajčakom, o Kosovu i Metohiji, u ovom momentu je direktno mešanje u unutrašnje stvari Srbije. Takođe, očigledno se Đukanović u tom razgovoru, jer to nije objavljeno, nije osvrnuo na status crnogorske zajednice na KiM, koja je u diskriminisana.

Očigledno, Đukanoviću je važnije da se meša u unutrašnje stvari Srbije, koju optužuje da se navodno miješa u odnose u Crnoj Gori, što mu služi za skretanje sa problema koje ima u svojoj državi.

Ako ga baš interesuje status Kosova, nelogično je da ga ne interesuje status svojih sunarodnika, već ga interesuje visoka politika i prebacanje žarišta problema na Srbiju.

- Crna Gora nastavlja da bude konstruktivan faktor i podržaće dijalog i punu misiju specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka - poručio je Đukanović.

 

Izbor: Borba.me

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu kaže da se priznanje Beograda ne može dobiti ukoliko se za to nešto ne da, pa bi, poručuje, prištinska vlada trebalo da odredi cenu koju može da plati za nezavisnost.

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

Kada ne budemo imali pacijente na respiratoru i dane sa smrtnim ishodima, tada ćemo moći da kažemo da smo slavljenici u borbi protiv virusa korona, izjavio je danas epidemilog Predrag Kon.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone