Mandić u crnogorskom parlamentu: Svo srpstvo je iza nas

andrija mandic printsktin 983

Srbija i srpski narod, Republika Srpska, Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njen poglavar patrijarh Irinej svi stoje uz nas i podržavaju srpski narod i crkvu u Crnoj Gori, rekao je član Predsedništva Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pred poslanicima u crnogorskom parlamentu.

Kaže da je pratio konferencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Irineja i uverio se da kada dođe do teških momenata "svoj svojega nikada puštati neće" i dodao da je to još Njegoš zapisao, a u ovom vremenu to se i potvrđuje.

 - Ovo su teška vremena, slušali smo predsednika Crne Gore koji nam je poslao jezive poruke da je srpstvo primitivno u Crnoj Gori, da današnja Crna Gora nema nikakve veze sa onom nekadašnjom Crnom Gorom i da će znati da se obračuna sa SPC i sa Srbima na ovom prostoru. Srećan sam i zahvalan i želim da se zahvalim, patrijarhu Irineju, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, što su pokazali nacionalnu i versku solidarnost, sa nama mučenicima u Crnoj Gori koje nas teško diskriminiše režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori - rekao je član Predsedništva DF.

(Izvor: Blic)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević oštro je danas u parlamentu kritikovao vlast zbog nespremnosti u borbi sa korona virusom i neotvaranja granice za državljane Srbije.

Kako se saznaje iz krugova bliskih predsedništvu Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore, u vrhu pomenute partije je došlo do ozbiljnog sukoba između predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog glavnog političkog savetnika Milana Roćena, koji je otkazao poslušnost crnogorskom voždu i sprema se da „pocepa“ DPS.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone