andrija mandic printsktin 983

Predsednik Nove srpske demokratije i član predsedništva DF Andrija Mandić obratio se danas predsedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije korona virusa.

Koristim ovu priliku da Vas zamolim da Vaše veoma dobre međunarodne odnose sa Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale sa kojima raspolaže država Srbija stavite jednim delom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što ste to, krajnje odgovorno i državnički, uradili u odnosu na Republiku Srpsku. Kao što Vam je poznato, u Crnoj Gori svaki treći građanin je srpske nacionalnosti, a ja Vam se danas obraćam kao predsednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji - Demokratskog fronta. Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspešnije borili sa ovom pošašću.

Naime, posebno je teška situacija na severu Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja i siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona virusa.
Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan deo stanovništva, cenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju.

Vaša pomoć ne bi pomogla samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvek imaju samo prijatelja.

Господине председниче,

Ово су она времена у којима смо упућени на најближе, а Србија то јесте. Овом приликом, такође, желим да Вам се захвалим за то што Србија снабдева Црну Гору прехрамбеним производима. Хиљаде тона робе широке потрошње сваког дана из Србије долази у Црну Гору и тако се обезбјеђује сигурно снабдевање за сваку породицу у нашој земљи. Ова братска помоћ и солидарност нас у потпуности подсећају на оне тешке дана када је Црна Гора била погођена страшним земљотресом 1979. године и када братска Србија није дозволила да било шта фали или недостаје грађанима Црне Горе, навео је Ммандић

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Апелује се на грађане да приликом давања података санитарним испекторима дају адресу на којој заиста бораве

Osam narodnih poslanika potpisalo zahtev da se održi Skupština na kojoj bi se razmatralo, kako kažu neustavno uvođenje vanrednog stanja i sprečilo kršenje ustavnih ovlašćenja i neustavna suspenzija Skuptine Srbije.

Poznati glumačk bračni par zarazu pokupio u Australiji, gde je trebalo da se snima film o Elvisu Presliju

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета