Mandić pozvao Crnogorce na liturgiju u Nikšiću

Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić još jednom je iz Skupštine danas pozvao građane da prisustvuju litiji u Nikšiću.

On je poručio da je Cetinje našeg vremena grad Nikšić.

- Cetinje našeg vremena je Nikšić. Večeras je litija u Nikšiću, obilježavana godinama, i siguran sam da će oni koji su danas Cetinje našeg vremena večeras u 18 sati znati da odaju počast i iskažu poštovanje prema zaštitniku grada Nikšića, a to su građani Nikšića, kojima će se pridružiti poslanici DF-a. Bićemo večeras u Nikšiću i pozivam sve one dobre ljude koji poštuju Sv. Vasilija Ostroškog, koji znaju šta je naše utemeljenje i koji znaju šta je put kojim treba da idemo da taj današnji Nikšić, koji je daleko nadvisio današnje Cetinje, odgovori onome što su bili preci današnjih Cetinjana, rekao je on.

Lider Nove je kazao da mu i u sopstvenom klubu, kako je naveo, kažu da je preoštar prema Cetinju.

- Nijesam ja preoštar prema Cetinju, žao mi je jedino što preci današnjih Cetinjana, onih pet brata, pet Martinovića i Vuk Borilović i svi oni o kojima pjeva svjetorodna dinastija Petrovića, ne mogu da ustanu i malo porazgovaraju sa vlastitim potomcima. Mislim da bi bio interesantan dijalog sa kojim bi se mogli suočiti današnji potomci kada bi ih pogledali njihovi veliki i slavni preci, kazao je on.

Na kraju je imao i poruku za Nikšićane:

- Cetinje našeg vremena - Nikšić. Vjerujemo u vas, Nikšićani. Vjerujemo da ćete večeras dati odgovor kakav očekuje čitava Crna Gora, poručio je Mandić.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета