Kako Milo Đukanović i katarski “investitori” peru prljav novac u crnogorskom Jadranu

milo buljarice

Ohrabren nevoljom koja je zadesila gotovo ceo Svet, apsolutni gospodar i diktator Crne Gore je podmuklo nastavio sa realizacijom svog zločinačkog plana, verujući da je dobro sakriven od očiju javnosti, te da će njegovo zamešateljstvo izaći na videlo tek kada bude prekasno da se spreče posledice koje će tragično pogoditi crnogorski narod, ali i ceo region.

Naime, uveren u to da se uz pomoć pandemije izborio sa pravovernim narodom spremnim da brani svoje svetinje, Đukanović je nastavio proces čija je samo prva faza bila donošenje zakona kojim će se imovina Srpske pravoslavne crkve podariti njemu na raspolaganje.
Zahvaljujući dobro informisanim izvorima iz vrha Demokratske partije socijalista, bliskih Đukanoviću, ali nemoćnih da ga spreče u realizaciji njegovog suludog nauma, došli smo do informacija da crnogorski diktator tokom aktuelnog perioda u svojim skrovištima održava konspirativne sastanke koji imaju za cilj ustanovljavanje potrebnih poteza i procedura da se zemljište manastira Gradište u Buljaricama, podignutog u XI veku, proda katarskoj kompaniji ,,CDC international”, koja bi tu izgradila luksuzne stambeno-poslovne i hotelske komplekse, s obzirom na to da se radi o veoma ekskluzivnoj lokaciji u neposrednoj blizini Petrovca, uz magistralni put ka Baru. Računajući da je pitanje svog prava na raspolaganje manastirom i manastirskom imovinom već rešio usvajanjem nakaradnog Zakona o slobodi veroispovesti, predmet ovih sastanaka je prevashodno rasprava o modalitetima kojima bi se katarski investitor zaštitio od eventualnih nelagodnosti usled okolnosti da je manastir Gradište uz prateće posede proglašen za nepokretno kulturno dobro. Manastir Gradište je samo prva u nizu srpskih pravoslavnih svetinja koje čeka slična sudbina, odnosno prodaja katarskim investitorima, dok će jeretik Dedeić za svoju sektu na korišćenje dobiti samo one srpske svetinje koje se nalaze na neatraktivnim, zabačenim, udaljenim i teško pristupačnim lokacijama.
Reč je o grandioznom projektu od koga će Đukanović i njegovi katarski partneri imati obostranu, ali ne zajedničku korist. Đukanović se, sa svoje strane, vodi ograničenim i sitnosopstveničkim interesima, te u ovom projektu vidi mogućnost da dodatno uveća svoje i inače neizmerno bogatstvo, ali računa i na to da će na navedeni način oslabiti uticaj Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a samim tim i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji uživa ogromno poštovanje i ljubav velikog dela Crnogoraca, te ga Đukanović doživljava kao najveću pretnju.
Iako se ni Đukanovićevi ciljevi ne mogu oceniti kao naivni i bezazleni, interesi koje katarska strana vidi u ovom poslu su zaista zastrašujući i mogu se trajno odraziti na sudbinu našeg regiona i naroda koji ga naseljavaju. Pored okolnosti što će kupovina zemljišta i izgradnja objekata na zemljištu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori biti zloupotrebljena kao paravan za “pranje” stotina miliona dolara stečenih vršenjem najgnusnijih kriminalnih aktivnosti kao što su trgovina narkoticima, oružjem i ljudima, katarska strana će navedeno iskoristiti i za realizaciju svog mnogo značajnijeg cilja. Naime, Katar je već određeno vreme u saradnji sa turskim faktorom angažovan na stvaranju uslova za pojačavanje prisustva ekstremnih islamista, vehabista i sledbenika terorističke organizacije Muslimanska braća na području našeg regiona. U dosadašnjem periodu su ove aktivnosti pretežno bile usmerene na područje Bosne i Hercegovine, a samo manjim delom na druge pojedine države regiona, međutim katarska strana je u ovom periodu ocenila da postoji prostor da se navedena aktivnost proširi i na područje Crne Gore, zahvaljujući podobnom saradniku, večito gladnom i alavom diktatoru Đukanoviću.
Hrabri Crnogorci, sudbina regiona je ponovo u vašim rukama!


  • Od Janko
  • 2020-05-10 12:48:44

Necemo na crkvenu zemlju posaditi arape. Uzas

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Epoiskop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je danas da litije koje Srpska pravoslavna crkva organizuje zbog Zakona o slobodi veroispovesti nisu ucena ili pretnja, već jedini način da javno izrazi nezadovoljstvo takvim aktom.

Sjedinjene Države snažno podržavaju osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju slobodu vere ili ubeđenja, navodi se pisanom odgovoru portparola Stejt Departmenta Glasu Amerike.

Episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i sveštenicima Mitropolije crnogorsko-primorske određeno je zadržavanje do 72 sata, nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću povodom litije u tom gradu, a navodno zbog kršenja mera za suzbijanje korona virusa.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone