Kako su Ukrajinci uspeli da ojade bankomate u Crnoj Gori za 135.000 evra

Bankomat

Foto: Pixabay

Apelacioni sud Crne Gore produžio je pritvor ukrajinskom državljaninu I. J. (39), optuženom da je sa dvojicom saučesnika iz više bankomata ukrao više od 135.000 evra.

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č. V. i B. A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično delo računarska prevara.

 Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali deo iznad displeja, potom otopili plastični deo bankomata banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac.

U rešenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I. J. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret. Odnosno, da je u oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. uneo računarski podatak i time uticao na rezultate elektronske obrade, prenos podataka i funkcionisanje računarskog sistema filijale banke, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 evra.

Ukrajinski državljani I.J. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 sata u Podgorici, otopili plastični deo bankomata banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac – isplaćeno im je 63.670 evra.

Isto su učinili i 20. oktobra u Tivtu i Budvi. Te noći, oko 3 sata iza ponoći su iz bankomata NLB banke u Tivtu, na isti način, ukrali 43.200 evra, a sat kasnije iz bankomata iste banke u Budvi 30.000 evra.

Optuženi ukrajinski državljanin tokom odbrane nije sporio da su on, Č. V. i B. A. počinili krivično delo na način kako je to predstavljeno optužnicom, ali tvrdi da je njegova uloga bila da vozi i vodi računa da niko ne naiđe.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vest da je u Crnoj Gori uhapšen vladika Joanikije sa još sedam sveštenika uznemirila je Čačane. Meštani naselja Parmenac, kroz koje prolazi magistralni put ka Crnoj Gori, najavili su blokadu ovog puta i neće dozvoliti prolaz vozilima koja nose crnogorske registarske oznake.

Ispred suda u Nikšiću mitropolit Amfilohije danas je izjavio da crnogorska vlast svojim postupcima izaziva i priprema građanski rat.

Ministar finansija Crne Gore Darko Radunović izjavio je da se u ovoj godini očekuje pad crnogorske ekonomije od 6,9 odsto.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone