Joanikije: Prebijanje dece najoštrije osuđujem

Litija NIksic Yt PSC

Foto: Youtube/Printscreen

Vladika Joanikije, episkop budimljansko-nikšićki po izlasku iz zatočeništva kazao je da veruje da će u Crnoj Gori posle nekoliko dramatičnih dana nastupiti mir, i da će se problemi između Crkve i vlasti rešavati u tolerantnijem ambijentu.

Na hiljade Nikšićana na veličanstven način posle ponoći dočekalo je sa radošću svoga vladiku i sveštenike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Ulica Nikole Tesle u kojoj se nalazi zgrada Osnovnog suda bila je tesna da primi staro i mlado, čak i decu da u gluvo doba noći pozdrave Njegovo preosveštenstvo.

- Boravio sam u korektnim uslovima u stanici policije i nemam razloga da se žalim. Ne mogu zameriti ljudima koji tu rade jer su se prema meni lepo ponašali. Međutim, po izlasku iz pritvora saznao sam da je u protestima dosta omladine pretučeno u Nikšiću, čak i deca. To nije smelo da se dogodi, kazao je vladika Joanikije.
Na pitanje kako je doživeo euforiju i slavlje svojih sugrađana koji su ga dočekali ispred zgrade Osnovnog suda, vladika je rekao:

- Bilo je zaista veličanstveno. Zahvalan sam narodu Nikšića i Crne Gore na istrajnoj i iskrenoj podršci. Ali posebno mi je žao dece koju su policajci prebijali i to najoštrije osuđujem.

(Izvor: Novosti)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Policija je danas u Budvi bacila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu. Policija je bacila suzavac i u sportski centar u kome su deca trenirala. Uhapšeno je predsednik opštine i nekoliko odbornika SNP i DF-a. Oko 17 časova, policija je razbila sve grupe demonstranata.

Fraza prema kojoj je srpski nacionalizam odgovoran za raspad Jugoslavije gotovo da je postao aksiom na Zapadu. Zbog toga, rezultati istraživanja koji pokazuju da svega oko 9 odsto građana Crne Gore mlađih od 20 godina misli tako, potvrđuju da je Milo izgubio "rat za duše“ mladih, i porazne su za one koji ovaj aksiom podržavaju.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti" podgorička policija podnela je krivičnu prijavu protiv poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića i još 11 osoba.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone