Hiljade vernika dočekalo vladiku i sveštenike iz pritvora! Episkop Joanikije: Vaša podrška izraz je ljubavi prema crkvi (VIDEO)

vladika1

Foto: Youtube Printscreen

Posle puštanja na slobodu vladika Joanikije je došao kod okupljenih građana ispred zgrade tužilaštva, koji su ga pozdravili rečima "živeo vladika", "nedamo svetinje"'.

Vladika je rekao da je njihova podrška izraz ljubavi prema crkvi. Episkop budmiljansko-nikšićki Joanikije i sveštenici Srpske pravoslavne crkve Slobodan Jokić, Danilo Zirojević, Željko Rojević, Ostoja Knežević, Mirko Vukotić, Vasilije Brborić, Dragan Krušić i Nikola Marojević pušteni su oko ponoći na slobodu.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću noćas je donelo odluku da se Joanikije i sveštenicima SPC ne produži pritvor, preneli su crnogorski mediji, prfenosi portal In4s

Tu informaciju medijima je saopštio rukovodilac ODT-a u Nikšiću Stevo Šekarić, dodajući da će više detalja biti saopšteno sutra na pres konferenciji koja je zakazana za 10 časova.

Građani su se okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću čekajući odluku da li će episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika biti pušteni na slobodu ili sprovedeni u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Još od početka ove godine, odnosno ubrzo nakon donošenja "razbojničkog kvazizakona" o otimanju imovine Srpske pravoslavne crkve na području Crne Gore, koji je izazvao podizanje naroda protiv represije vlasti, pažljivijim posmatračima dešavanja u ovoj državi je postalo jasno da je Đukanovićev totalitarni režim izgubio podršku zapadnih sila, u prvom redu SAD.

“Mi smo svi Srbi iz Crne Gore”, “Ovde su mi najbolji prijateliji”, “Obožavam Beograd”, samo su neki od odgovora koje su studenti koji su stigli iz Crne Gore rekli reporterima “Blica” po dolasku na beogradski aerodrom.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone