Episkop Joanikije i osam sveštenika OSTAJU u pritvoru!

UDARNA VEST za portal

Žalbe epsikopa Joanikija na rešenje o pritvoru, kao i osam sveštenika odbijene su odlukom crnogorskog suda.

Episkopu budimljansko-nišićkom Joanikiju i nikšićkim sveštenicima, nakon saslušanje u Centru bezbednosti Nikšić, pa potom kod tužioca određeno je zadržavanje do 72 sata.

 Nikšićka policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o litiji koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški, prenosi portal in4us.net.

Zadržavanje do 72 sata odredeno je i sveštenicima Slobodanu Jokiću, Danilu Žirojevicu, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževicu, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću i Nikoli Marojeviću, navodi RTCG, dok Vijesti i portal CDM pišu da sveštenik Jokić nije ni saslušan jer je u bolnici.

Joanikije se pri ulasku u tužilaštvo obratio novinarima i pitao ih što su još budni, dodavši da se nikada bezbednije nije osećao.

Ispred sedišta policije okupili su se građani koji su pevali o Kosovu i skandirali "Ne damo svetinje". 

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Petar Pero Divanović iz Paštrovića, član SNP-a od osnivanja, i rođeni stric Nikole Divanovića, koji je na silu postavljen za predsednika Opštine Budva, pozvao je svog sinovca da vrati mandat jer mu ne pripada.

Predsednik Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani na jesen, na kojima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda i o dešavanjima u ovoj državi u poslednjih par nedelja.

Na porodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije juče je izvršen napad, njihova kuća u Donjim Kokotima je gađana staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik „Srbe na vrbe“.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone