EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO NOVE DETALjE SASTANKA ĐUKANOVIĆA S ŠEFOVIMA SLUŽBI BEZBEDNOSTI CRNE GORE

crni-milo2

Foto: Glas javnosti/ilustracija

Lazović i Tomčić umešani u organizovanu torturu policije nad porodicom Brana Mićunovića

Kako naš list ekskluzivno saznaje, hitan sastanak crnogorskog predsednika Mila Đukanovića sa Dejanom Peruničićem, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i direktorom Uprave policije Crne Gore Veselinom Veljovićem, pored informacija o organizaciji atentata na Milana Kneževića, narodnog poslanika Demokratskog fronta, bili su i podaci o policijskoj represiji i prekomerno primenjenoj sili prema članovima porodice Branislava Mićunovića, zvanog "Brano", uticajnog lica iz crnogorskog kriminalnog miljea.

Prema saznanjima do kojih je naš pouzdan izvor došao iz vrha crnogorske policije, Đukanović je pomenuti sastanak organizovao kako bi mu se razjasnile informacije da su dana 23.03.2020. godine pripadnici MUP-a Crne Gore u sklopu intervencije primenili fizičku silu i brutalno prebili Nenada Mićunovića, sinovca Branislava Mićunovića, kojom prilikom su mu naneli ozbiljne povrede. Inače, Nenad Mićunović navedeni događaj nije prijavio policiji, a sve do skoro ni članovima svoje porodice jer je smatrao da će ugled porodice Mićunović biti narušen ukoliko se sazna za navedeni događaj. Prema istom izvoru, Branislav Mićunović je pre nekoliko dana došao do informacije o brutalnom napadu crnogorske policije na njegovog sinovca, zbog čega je ultimativno zahtevao od Đukanovića da se što pre sazna ko su policajci koji su učestvovali u prebijanju, te je insistirao da isti budu po hitnom postupku suspendovani i pozvani na odgovornost, zbog prekomerne upotrebe sile.

Zbog navedenog, a i uticaja koji Branislav Mićunović ima u Crnoj Gori, Đukanović je hitno tražio razjašnjenje navedenog događaja od Veselina Veljovića, koji tada nije raspolagao nikakvim informacijama da se napad na Nenada Mićunovića uopšte dogodio. Nakon sprovedene interne istrage, Veljović je došao do informacija da su sa svim podacima o brutalnom napadu na Nenada Mićunovića, bili upoznati i iste ih potom zataškali Zoran Lazović, pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore zadužen za Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, i Zoran Tomčić, pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore zadužen za Sektor specijalne policije. Usled navedenih okolnosti, Đukanović je, pored ostalih pitanja, tokom jučerašnjeg dvočasovnog sastanka, raspravljao sa Peruničićem i Veljovićem o informacijama o napadu policije na Nenada Mićunovića, pri čemu je direktor Uprave policije MUP- Crne Gore nevešto pokušavao da opravda svoju nesposobnost i nemogućnost da adekvatno kontroliše aktivnosti Lazovića, izazivajući negativne i nervozne reakcije kod Đukanovića. Na tom sastanku na osnovu informacija koje je u međuvremenu prikupio Veljović, pojavile su se i ozbiljne sumnje da su Lazović i Tomčić, umešani u organizaciju brutalnog napada policije na sinovca Branislava Mićunovića, jer su od državnog rukovodstva prikrili ovaj nečuveni napad na članove porodice Mićunovića, koji još uvek uživa nemerljivi autoritet u Crnoj Gori.

Da stvar bude gora, do Đukanovića su došle informacije da su se Lazović i Tomčić u društvu sebi bliskih ljudi, posprdno izražavali o članovima porodice Mićunović i iznosili pogrdne komentare na račun Branovog sinovca, pri čemu su iznosili tvrdnje da će Nenadu Mićunoviću, zbog napada policije na njega dati 500 evra, jer toliko i vredi, praveći aluziju na događaj u kojem je učestvovao Nenad Mićunović, kada je pre izvesnog vremena fizički napao jednog od lidera Demokratskog Fronta Nebojše Medojevića, za šta je osuđen na novčanu kaznu od 500 evra.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nekoliko osoba uhapšeno je na blokadi regionalnog puta Berane – Andrijevica, policija je razbila blokadu bacivši suzavac, prenose crnogorski mediji.

Poznati američki medij "Townhall" objavio je tekst o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću pod naslovom "Nothing left to steal", odnosno "Nema više šta da ukrade". Autor ovog teksta je Ves Martin inače penzionisani američki pukovnik, čiji su tekstovi poznati uglavnom po dikusiji i činjenicama o terorizmu i diktaturi u različitim zemljama sveta.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone