Đukanović se plaši izbora, pa traži spoljne neprijatelje - ozbiljno je uzdrman

Foto: Youtube/Printscreen

Predstojeći izbori u Crnoj Gori mogu da dovedu do smene vlasti, Crna Gora je pred finansijskim kolapsom, turizam je apsolutno na nuli, smatra dugogodišnji diplomata i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić.

Prema njegovim rečima poruke predsednika Crne Gore Mila Đukanovića protiv SPC mogu da se shvate  u ključu homogenizacije njegovih pristalica pred izbore 30. Avgusta.

- On se tih izbora ozbiljno plaši, ozbiljno je uzdrman i zato traži neprijatelje, jer se homogenizacija najlakše izvodi kada imate spoljne neprijatelje, kaže dugogodišnji diplomata Milisav Paić.

- Crna Gora pokušava da stvori neku svoju crnogorsku naciju i crkvu kroz otklon prema Srbima i u negiranju zajedničkih etničkih korena. Mnogo gore od stvaranja crnogorske pravoslavne crkve, jesu optužbe Mila Đukanovića na račun Srpske pravoslavne crkve - da je ona u sprezi sa Moskvom i Beogradom i da podriva nezavisnost i stabilnost Crne Gore- naglasio je Paić.

S obzirom na činjenicu da su parlamentarni izbori u Crnoj Gori već za mesec dana, on Đukanovićeve poruke doživljava kao deo predizborne kampanje aktuelnog predsednika države, pogotovo što Mila, kako kaže, poznaje decenijama unazad.

Ugroženost od Rusije i Srbije i teorije zavere Milu su nepohodne

Predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga kaže da aktuelna crnogorska vlast može veoma malo da ponudi svojim građanima.

Crna Gora je pred finansijskim kolapsom, turizam je apsolutno na nuli, njihova ekonomija ne postoji, zadužuju se svakim danom sve više, a epidemija korone eskalira i prema broju stanovnika Crna Gora ima oko 10 puta više zaraženih nego što ih je u Srbiji. Ta situacija Milu Đukanoviću naravno da ne ide nikako na ruku i stvaranje teorije zavere i neke ugroženosti spolja je, prema rečima Paića neophodna.

-Naravno da Rusija i Srbija „menjaju” ceo svet pa onda i Crnu Goru i da su im oni onda „najnormalniji” i najgori neprijatelji. Milo pominje i Srbe koji žive u Crnoj Gori i kaže da oni nemaju nikakvog razloga da se smatraju ugroženim ali izražava nadu da će ih biti manje. To znači da on ide na dopunske pritiske prema onima koji se deklarišu kao Srbi i mislim da ta situacija ne obećava stabilnost i dobrobit Crnoj Gori,” rekao je Paić. 

Pomoć militantnih crnogorskih nacionalistia

On naglašava da se ponavlja scenario koji smo već mogli da vidimo i prilikom prošlih parlamentarnih izbora kada je vlast u Crnog Gori baš u to vreme otkrila navodnu srpsko - rusku terorističku grupu od desetak ljudi koja je bila spremna da obori vlast, da „izvrši državni udar”. Čak su i naveli, podseća Paić, da je to oružje, sa kojim su ti navodni teroristi hteli da izvrše državni udar, bilo u depoima crnogorske vojske i policije.

Očigledno je da u Crnoj Gori postoji određeni broj vrlo militantnih crnogorskih nacionalista. Uz pomoć njih i njihovih pritisaka Milo Đukanović obezbeđuje sumnjivu većinu za opstanak na izborima, rekao je on.

 (Glas javnosti/Sputnjik)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета