DCG: "Direktor Uprave policije da podnese neopozivu ostavku!"

DCG

Izvor: You Tube, print screen

Nakon ocene Saveta za građansku kontrolu rada policije da su počinjene grube i brojne povrede zakona prilikom hapšenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i sveštenstva, Uprava policije je dužna da odmah bez odlaganja informiše javnost o razlozima privođenja, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore (DCG).

Demokrate zahtevaju da se odmah pokrene postupak odgovornosti službenika i nalogodavaca, a posebno, ističu, traže da direktor Uprave policije Veselin Veljović podnese neopozivu ostavku.

“Instrumentalizacija policije za potrebe ostvarivanja političkih ciljeva poznata je od ranije, ali njena zloupotreba u vremenu pandemije uz grubo kršenje zakonskih propisa ima kvalifikovani oblik, zbog čega sankcija i odgovornost nadležnih ne smeju izostati”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju, koje je potpisao Dragan Krapović, potpredsednik Demokrata se ukazuje da je nedopustiva i pre svega neopravdana namera hapšenja, a potom i sami čin i način privođenja verskih velikodostojnika kojima uz sve to nije uručen ni poziv, niti im je, i pored insistiranja saopšten razlog pozivanja.

Demokrate tvrde da je u pitanju, kako kažu, “potpuno bezakonje” u vremenu kada se naročito od policije očekuje postupanje sa povećanom pažnjom i poštovanjem poretka.

“Službenici po direktnom nalogu Veselina Veljovića gaze Ustav Crne Gore i demonstriraju silu. Ovakvim postupanjem srozan je po ko zna koji put ugled policijske profesije i uniforme, koja treba da bude zaštitnik građana, a ne instrument u rukama kriminalaca koji se u radu rukovode političkim i interesno profiterskim ciljevima„ piše u saopštenju Demokrata.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

,,Ne daju mi ni da se čujem sa svojim bratom, jer je njemu prilikom hapšenja telefon oduzet. Nisam u mogućnosti ni da ga posetim ali mu je osnovne stvari u pritvor odnelo sveštenstvo’’, kaže Milutin Mićović, brat pritvorenog vladike Joanikija.

Protojerej-stavorofor Dragan Krušić, koji je sa episkopom Joanikijem i braćom sveštenicima prvi put osetio “zatvorski život” ispričao je detalje boravka zatvora u Crnoj Gori.Ovaj duhovni pastir koji dvadeset osam godina časno službuje uhapšen je 12. maja na praznik Svetog Vasilija nakon litije u Nikšiću, koju su predvodili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone