Da li je na pomolu osipanje Đukanovićeve stranke? Haos u Opštinskom odboru DPS u Beranama

Milo-Berane

Foto: Ilustracija/Glas javnosti

Nakon što su prethodnih dana petorica sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Beranama uhapšena zbog navodnog kršenja propisa donetih u sklopu borbe protiv pandemije koronavirusa, ispred Suda u pomenutom gradu se 18. maja t.g. okupio veliki broj vernika SPC, zahtevajući njihovo puštanje na slobodu. Među njima je, kako su preneli mediji, bio i jedan odbornik Demokratske partije socijalista (DPS

Međutim, ono što se u medijima nije moglo pročitati, a što smo saznali od krugova bliskih vrhu crnogorske vladajuće partije, je da u Opštinskom odboru DPS u Beranama trenutno vladaju pravi haos i rasulo.

Naime, na nedavno održanom sastanku Opštinskog odbora DPS, predsednik Odbora Bogdan Fatić, ujedno i poslanik u Skupštini Crne Gore, ušao je u žestoku raspravu, koja je u jednom trenutku pretila da preraste i u otvoreni fizički sukob, sa grupom članova Odbora koji se redovno pojavljuju na protestnim šetnjama, litijama i molebanima u organizaciji SPC, uključujući i pomenutog odbornika. Tom prilikom, navedena grupa članova beranskog Odbora DPS zapretila je napuštanjem stranke ukoliko Fatić ne bude smenjen sa njegovog čela. Pritom, pošto je DPS, zajedno sa svojim satelitskim koalicionim partnerima Socijaldemokratama (SD) i Bošnjačkom strankom (BS), u Beranama u opoziciji, dok je njen položaj u ovom slobodoljubivom gradu dodatno oslabljen nakon usvajanja nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti, u vrhu DPS je sve manje i manje strpljenja za Fatića i njegovu nesposobnost.

 Inače, ukoliko bi Fatić bio smenjen, u Opštinski odbor DPS bi bilo uvedeno Povereništvo, što bi dodatno prolongiralo stabilizaciju stanja u DPS u ovoj opštini.

 Možda je reč samo o prvom koraku, ali deluje da je i u redovima DPS zapaljen plamen slobode. A ako se ovaj plamen dovoljno razgori, mogao bi da uruši DPS kao noseći stub kriminogenog crnogorskog režima.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Власт у Црној Гори не демантује наводе да припрема списак Срба непожељних у овој држави. Забрана уласка патријарху Иринеју, а добродошлица Шинаватри.

 Zahvaljujući poverljivim izvorima iz vrha Demokratske partije socijalista (DPS), kojima je prekipelo da budu saučesnici u dugogodišnjem uništavanju crnogorske države i naroda, došli smo do saznanja da kriminalna hobotnica DPS i u vreme „korone“ bestidno radi punom parom na novim projektima pljačkanja osiromašenog naroda i sticanja još većeg bogatstva!

U centru Nikšića izbila je prava kafanska tuča, kao u američkim filmovima

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone