Crnogorske vlasti u očaju, najveći strah od auto-litija!

Auto-litija Berane Yt IVANGRAD studio

Foto: Youtube/Printscreen/IVANGRAD studio

Kao što život uvek pronađe put, kao što zrak svetla prodire i kroz najgušći mrak, tako i istina, pravda i borba za slobodu uvek pronađu način da se ispolje i pokažu, bez obzira na to koliko se sputavaju i kakvoj se represiji njihovi nosioci izlažu.

Naime, sluge diktatorskog režima koji je okupirao Crnu Goru počele su da likuju, uverene da su nadmudrile crnogorski narod i pronašle „zakoniti“, ali i naočigled legitiman način da zabrane okupljanja, proteste i litije, pozivajući se na navodnu brigu o stanovništvu, odnosno rizike od epidemije koronavirusa. Međutim, prevideli su da jednom pokrenut točak slobode nije moguće zaustaviti, te nisu računali na to da će slobodarski narod brzo pronaći način da ispolji svoju pobunu i u okviru tih ograničenja, a upravo se to desilo. Već tokom iste večeri, neposredno nakon sramnog i podmuklog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i grupe sveštenika koji su sa njim vršili službu posvećenu Svetom Vasiliju Ostroškom, narod je šokiran bahatošću vlasti došao na ideju kako da ispolji svoj protest, a da istovremeno izbegne utamničenje od strane diktatorskog režima, koje bi bilo opravdano „borbom protiv virusa“. Tako su, kao autohtoni i originalan način ispoljavanja protesta nastale „auto-litije“, koje uzimaju sve više maha širom Crne Gore.
Naime, učesnici „auto-litija“ se kreću svojim vozilima u protestnoj koloni, poštujući sve mere opreza uvedene usled epidemije, kao i saobraćajne propise, te tako ne pružaju povod organima represije da ih liše slobode. Ovaj vid protesta će se u narednom periodu sasvim sigurno sve više omasovljavati, te će, imajući u vidu da većina naroda ne podržava nametnuti režim, već tokom narednih dana ogroman broj vozila koja učestvuju u „auto-litijama“ dovesti do potpune paralize saobraćaja u Crnoj Gori.
Trenutno je na vernim podanicama odnarođenog režima težak zadatak da izmisle novi način kako da „ućutkaju“ pobunjeni narod, što im svakim danom, bez obzira na pokvarenstvo i lukavost koju poseduju i silu kojom raspolažu, postaje sve teže.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Podgorička policija podnela krivične prijave protiv poslanika u Skupštini Crne Gore Andrije Mandića, Milana Kneževića i Predraga Bulatovića, osumnjičene da su izvršili krivično delo pozivanje na otpor.

Prateći izveštaje crnogorskih prorežimskih medija u vezi sa obeležavanjem 14. godišnjice nezavisnosti, stečene na više nego diskutabilnom referendumu 2006. godine, može se steći neodoljiv utisak da je režim višedecenijskog crnogorskog diktatora Mila Đukanovića zažmurio ne na jedno, nego na oba oka, u potpunosti zanemarujući sopstvene mere i preporuke donete u kontekstu epidemije koronavirusa.

U neredima u Nikšiću više policajaca zadobilo je povrede kada su ih građani zasuli kamenicama i drugim predmetima i njima se trenutno ukazuje lekarska pomoć, a u incidentima su oštećena i službena vozila i oprema, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone