Crna Gora: Zabranjeni privatni skupovi, posebne mere u Rožajama

cg1

Foto: Pixabay.com

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, na predlog Instituta za javno zdravlje, odlučilo da, zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, od danas bude zabranjeno organizovanje privatnih skupova - svadbenih svečanosti i maturskih i rođendanskih proslava, i sličnih skupova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, uvodi se i privremena mera zabrane rada noćnih klubova i diskoteka.

"Mere će se primjenjivati sedam dana, nakon čega će na osnovu analize efekta mera biti doneta odluka o tome da li će se mere i dalje primenjivati ili će njihova primena prestati", navodi se u saopštenju koje su prenele podgoričke "Vijesti".

U opštini Rožaje uvodi se zbog visokog epidemiološkog rizika i povećanja broja aktivnih slučajeva privremena mera zatvaranja svih ugostiteljskih objekata.

Zabranjuju se javni i putnički saobraćaj iz opštine Rožaje i ka opštini Rožaje osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti.

"Ove privremene mere primjenjivaće se sedam dana od dana donošenja, kada će biti analizirani efekti mjere. U zavisnosti od rezultata analize biće odlučeno da li će primena mere biti produžena", saopšteno je iz Vlade.

Odluceno je da nadležni organi, prvenstveno Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove, pooštre kontrole poštovanja propisanih mjera, a pogotovo mera samoizolacije.

Samoizolacija se mora sprovoditi pod striktnim nadzorom nadležnih organa nadležnih za poštovanje mere, zakljuceno je na sednici.

(izvor: Tanjug)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Selo Vinicka se nalazi na levoj strani Lima, na mestu gde se planinski lanac od Koma svršava Crvenom Stijenom nalazi se selo Vinicka.

Hramovi Srpske pravoslavne crkve tokom pandemije virusa korona i vanrednog stanja neće se zatvarati, izjavio je patrijarh srpski Irinej za list "Danas".

Nekoliko sati nakon što je mitropolitu Amfilohiju uručen poziv, on se istom odazvao i došao u zgradu podgoričke policije.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone