Milutin-Siovi%C4%871

Potpredsednik crnogorske Vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti Milutin Simović zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji pet respiratora i poručio da će se Crna Gora i bez Srbije snaći.

​Prethodno je predsednik Srbije odgovorio na optužbe iz Crne Gore da je Srbija "otela Crnoj Gori" respiratore.

 „Veoma je važno da odgovorim na optužbe koje su stigle iz Crne Gore. Srbija nije nikada nikome ništa otela niti uzela. Na tržištu smo kupili sve najnormalnije. Spremni smo i razgovarali smo da im poklonimo 3 respiratora besplatno. Takođe, spremni smo da na molbu Andrije Mandića damo još dva respiratora za Pljevlja i Bijelo Polje – rekao je Vučić u obraćanju naciji i dodao:

"Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, kako sa Srbima, tako i sa onima koji su Crnogorci,  želimo da imamo najbolje moguće odnose, i ne želim da nas bilo čiji vladini službenici na bilo koji način svađaju i govore da Srbija ima loš odnos prema Crnoj Gori, isporučili smo u prethodne dvije nedelje više od 40 hiljada tona hrane.

U Crnoj Gori od virusa korona zaraženo je 82 osobe.

Izvor: Sputnik

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od prijema prvih pacijenata obolelih od COVID-19 u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu, do danas je primljeno 403 pacijenta, a pripadnici Vojske Srbije nakon osposobljavanja bolnice nastavili su svoja angažovanja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Glavna preporuka Svetske zdravstvene organizacije u jeku koronavirusa jeste zabrana kontakata, a Jusein Bolt je "prvi" to primenio.

Sugrađani stariji od 65 godina jutros od 4.00 do 7.00 imaju dozvolu da izađu iz kuće i kupe namirnice

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone